Knihy

Katalog energeticky úsporných domů jde do volného prodeje

Katalog Energeticky úsporné domy 2012 bude kromě internetu nově dostupný i ve volném prodeji. Svou pražskou premiéru bude mít od 23. do 26. února 2012 na veletrhu Dřevostavby. Ve stejné době odstartuje i jeho prodej na vybraných novinových stáncích v krajských městech. V katalogu najdete 65 projektů úsporných domů s maximální roční spotřebou tepla do 30 kWh/m² od zhruba čtyřiceti předních českých i slovenských architektů a architektonických kanceláří.
Katalog navazuje na své předchozí vydání. Oproti němu však přináší nejen zbrusu nové projekty, ale nově stavby jednotně srovnává podle energetické náročnosti v programu PHPP. Ve spolupráci se společností Isover jej vydává Centrum pasivního domu, které je i odborným garantem výpočtů energetické náročnosti budov. Domy je tak možné vzájemně porovnávat podle jednotného měřítka. Katalog bylo doposud možné objednat pouze na internetu v e-shopu Centra pasivního domu.
Kromě 65 projektů, které si lze zakoupit ve fázi pro stavební povolení, je jeho součástí i 15 energeticky úsporných domů na klíč. Zastoupena je přitom pestrá škála konstrukčních i architektonických řešení. Všechny projekty mohou také posloužit jako inspirace při výběru vhodného architekta a přípravě individuálního projektu. Součástí katalogu je rovněž vysvětlení základních principů pasivních a nízkoenergetických domů či technické listy výrobků vhodných pro energeticky úsporné domy.
tisková zpráva