Knihy

Nová publikace Ploché střechy a pěnový polystyren

V září 2014 byla vydána Sdružením EPS ČR nová, zcela přepracovaná publikace PLOCHÉ STŘECHY A PĚNOVÝ POLYSTYREN, jejímiž autory jsou Ing. Karel Chaloupka a Ing. Pavel Rydlo. Jedná se o nejobsáhlejší publikaci v ČR zabývající se vlastnostmi a používáním pěnového polystyrenu EPS v plochých střechách, včetně charakteristických vzorových detailů plochých střech.

Kromě základních technických informací o plochých střechách se tato publikace zabývá technickými vlastnostmi pěnového polystyrenu a jeho použitím jako tepelné izolace plochých střech. Jsou zde také uvedeny zásady jak pro zpracování kladečských plánů EPS, tak pro pokládku této tepelné izolace na stavbě. V posledních letech nastal odklon od používání kompletizovaných výrobků z EPS s kašírovaným hydroizolačním pásem a stále častěji se používají v technologii vodotěsné izolace z asfaltových pásů samolepicí modifikované asfaltové pásy nalepované přímo na povrch tepelné izolace z EPS. Samostatnou kapitolou v uvedené publikaci je i informace o používání pěnového polystyrenu jako tepelné izolace plochých střech s přihlédnutím k požadavkům požární bezpečnosti. Součástí publikace je i poměrně rozsáhlá příloha vzorových detailů plochých střech – a to jak s použitím vodotěsné izolace z asfaltových pásů, tak vodotěsné izolace z fólií PVC-P.

Uvedenou publikaci je možné stáhnout ve formátu PDF zde nebo z www.epscr.cz (záložka Stavebnictví – Izolační praxe – Izolační praxe 3) nebo je možné ji získat v tištěné podobě na adrese: Sdružení EPS ČR, Kancelář sdružení – PKK, Na Cukrovaru 74, Kralupy nad Vltavou, PSČ 278 01, e-mail: info@epscr.cz.

Na veletrhu Střechy Praha 2015, který se koná ve dnech 22. až 24. ledna 2015 na výstavišti PVA EXPO v Praze 9-Letňanech, bude v pátek 23. ledna 2015 v 11.40 hod. o této publikaci přednáška jejích autorů a uvedená publikace zde bude k mání zdarma pro všechny posluchače.

tisková zpráva