Knihy

Stavební kniha 2015 – Stavby a požáry

U příležitosti brněnských Stavebních veletrhů opět vyšla Stavební kniha, která přináší souhrn ekonomických a statistických ukazatelů oboru za předchozí kalendářní rok.

Stavební kniha 2015 – Stavby a požáryU příležitosti brněnských Stavebních veletrhů opět vyšla Stavební kniha, která přináší souhrn ekonomických a statistických ukazatelů oboru za předchozí kalendářní rok. Odborná část Stavební knihy je letos věnována požární bezpečnosti staveb a obsahuje celkem třináct různorodých příspěvků k tomuto tématu.

První dva se věnují historii a současnosti požárních předpisů, následuje statistický přehled nejčastějších příčin požárů. Další příspěvky pak rozebírají požárněbezpečnostní zařízení budov (hasicí přístroje, zabezpečovací zařízení, pasivní systémy požární bezpečnosti, stabilní hasicí zařízení). Nechybí požárněbezpečnostní pohled na výtahy, kabelové rozvody či garáže – ty jsou zmiňovány v souvislosti s provozem vozidel na plynná paliva.

Závěrečné příspěvky představují projekt požárního zabezpečení nové ikonické budovy Fondation Louis Vuitton v Paříži od Franka Gehryho, který zpracovala česká firma FK servis, a dvě případové studie požárů: ocelové haly firmy Mileta v Hořicích a slovenského hradu Krásná Hôrka.

Stavební kniha 2015 – Stavby a požáry.
IC ČKAIT. Praha: 2015, 152 strany, 460 Kč.