Knihy

Vyšlo čtvrté, aktualizované vydání Velké knihy sádrokartonu

Velká kniha sádrokartonu je jedinečnou publikací, přinášející souhrnná data a informace o systémech a konstrukčních řešeních suché vnitřní výstavby. Je určena zejména odborné veřejnosti – projektantům, architektům, investorům, developerům, ale jistě se stane vhodnou pracovní pomůckou i stavebním a montážním firmám. Knihu připravil zkušený tým odborníků společnosti Rigips.

Mezi uvedenými systémy naleznete jak standardní konstrukce ze sádrokartonových desek, tak i speciální konstrukce pro řešení zvyšujících se požadavků na akustickou pohodu, zvláštních požadavků na bezpečnost či design.

Velká kniha sádrokartonu Čtvrté vydání Velké knihy sádrokartonu obsahuje nové rozšířené informace v těchto oblastech:
– Dřevostavby
Výrazně obsáhlejší systém nosných i nenosných skladeb na dřevěné konstrukci s protipožární konstrukční deskou RigiStabil a nové skladby podlah.

– Modré akustické systémy
Rozšířená nabídka akustických konstrukcí s Modrou akustickou deskou a pestřejší nabídka akustických a designových velkoplošných podhledů Gypton BIG a Rigiton či obloukových konstrukcí s deskami Riflex a BIG Curve.

– Activ’Air
Sádrokartonové desky a kazety s moderní technologií Activ’Air pro rozklad emisí nebezpečného formaldehydu.

– Bezpečnostní konstrukce
Bezpečnostní konstrukce zatříděné v souladu s aktualizovanou normou ČSN EN 1627 do bezpečnostních tříd RC2 a RC3 a jako specialitu příčky s balistickou odolností třídy FB4 dle ČSN EN 1522.

– Vlhké prostředí
Do prostředí zatíženého nadměrnou vlhkostí, jako jsou například bazény a wellness centra, přináší Rigips řešení založené na novém systému Glasroc H.

– Požární odolnost
Novinkou jsou i samonosné podhledy s oboustrannou požární odolností až EI 90.

Ve Velké knize sádrokartonu nechybí ani názorná zobrazení jednotlivých systémů a důležité konstrukční detaily, kterým je věnována samostatná kapitola.

Velká kniha sádrokartonu vychází 1. 2. 2016 a zakoupit si ji můžete pouze ZDE.

Selektor
Ještě před vydáním Velké knihy sádrokartonu spustil Rigips na svých internetových stránkách Selektor – elektronickou verzi této publikace. Jedná se o nástroj pro nejrychlejší vyhledání konstrukcí systému suché výstavby Rigips.

Selektor podstatně usnadní projektantům a architektům práci při projektování. Selektor umožňuje snadný výběr konstrukcí dle požadovaných parametrů. V podstatě stačí tři kliknutí myší a uživatel získá popis a schéma konstrukce včetně parametrů včetně Technických listů ve formátu PDF ke stažení.

Selektor obsahuje kompletní portfolio konstrukcí Rigips nově aktualizované k listopadu 2015. Zahrnuje celou škálu konstrukcí od podlah přes příčky až po podhledy. Umožňuje výběr všech důležitých parametrů konstrukcí z hlediska požární bezpečnosti, akustiky, čistého vzduchu, pevnosti a odolnosti.

Selektor najdete na webu www.rigips.cz v sekci Pro projektanty.

tisková zpráva