Knihy

WCP vydal brožuru Postavíme vám dům – pomůže s výběrem stavební firmy

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl (WCP) vydala v rámci programu POROTHERM DŮM publikaci „Postavíme vám dům“. Pomůže při výběru kvalitního projektu, výborného stavebního materiálu a především prověřené stavební firmy.
Publikace přináší přehled všech kompetentních a prověřených stavebních firem, které jsou zapojeny do programu výstavby POROTHERM DŮM. Nabídka v současnosti zahrnuje 28 prověřených a proškolených stavebních firem v rámci celé ČR. V každém kraji přitom zájemci o výstavbu naleznou alespoň jednu firmu.
Zájemci o pořízení rodinného domu z POROTHERMU se zde také na příkladu dvou konkrétních projektů typových domů dozvědí plusy i mínusy bydlení v domech postavených v různých energetických standardech i to, které cihly jsou pro výstavbu daného bydlení nejvhodnější. Představení projektů i již realizovaných domů, které byly oceněny v soutěži POROTHERM DŮM 2010, pak může být inspirací pro podobu vlastního bydlení.
Publikace pomůže i při výběru vhodného typu cihel POROTHERM a s tím související volbou energetického standardu domu. Na příkladu dvou typových domů z programu POROTHERM DŮM Titanu a Neptunu se zde představují jednotlivé varianty výstavby od domu energeticky standardního, přes energeticky úsporný a nízkoenergetický až po pasivní. U každé alternativy je vždy doporučen typ zdiva a skladba podlah, střechy, typ oken a odpovídající způsob větrání. Stavebníci tu také zjistí přibližné roční náklady na vytápění podle typu objektu a jeho energetického standardu.
V brožuře zájemci mohou nově najít i inspiraci pro budoucí podobu svého bydlení. Prezentují se zde všechny projekty oceněné v soutěži společnosti Wienerberger – POROTHERM DŮM 2010. Stavebníci se tu seznámí s již dokončenými stavbami v kategorii „O nejlepší realizovanou stavbu“ i vítěznými architektonickými studiemi v kategorii „Cihlový dům do 2,5 miliónu“.
Publikaci „Postavíme vám dům“ si lze zdarma vyžádat u obchodních zástupců společnosti Wienerberger, k dispozici je i na www.postavimevamdum.cz.
 
 
Díky programu POROTHERM DŮM Wienerberger, který vznikl v roce 2002, získalo do dneška nové bydlení v rodinném domě na 900 rodin. Program stavebníkům nabízí možnost pořídit si kvalitní bydlení v rodinném domě a využít přitom výhod jednotlivých výrobců začleněných v programu. Spolu s tím je stavebníkům k dispozici i další řada služeb společnosti Wienerberger, z nichž mnohé jsou zdarma. Program POROTHERM DŮM umožňuje vybrat si ze dvou možností – stavby domu „na klíč“ nebo dokončení hrubé stavby s možností pozdějšího doplnění smlouvy na dům „na klíč“.
tisková zpráva