Knihy

Zateplení a rekonstrukce rodinného domu

V edici Stavitel vydává Grada překlad publikace Ulricha E. Stempela Dämmen und Sanieren in Alt und Neubaten, vydané v roce 2015 vydavatelstvím Franzis Verlag GmbH. Tiráž kupodivu nezmiňuje autora překladu a postrádáme i jakoukoliv ediční poznámku o aktualizaci, úpravách a „lokalizaci“ informací pro české prostředí, které očividně proběhly, protože kniha obsahuje i kapitolu o programu Nová Zelená úsporám.

Zateplení a rekonstrukce rodinného domuV edici Stavitel vydává Grada překlad publikace Ulricha E. Stempela Dämmen und Sanieren in Alt und Neubaten, vydané v roce 2015 vydavatelstvím Franzis Verlag GmbH. Tiráž kupodivu nezmiňuje  autora překladu a postrádáme i jakoukoliv ediční poznámku o aktualizaci, úpravách a „lokalizaci“ informací pro české prostředí, které očividně proběhly, protože kniha obsahuje i kapitolu o programu Nová Zelená úsporám. 

Kniha je určena zejména majitelům domů, kteří zvažují, zda a jakým způsobem svůj dům zateplit, případně těm, kteří plánují stavbu novou. Úvod se věnuje všeobecným důvodům proč zateplovat, jednotlivým opatřením a sledovaným parametrům domu (teplota, vlhkost, protipožární bezpečnost aj.). Následuje popis opatření pro jednotlivé součásti domu (střecha, stěny, …) a možnosti TZB. Je vysvětlena problematika průkazu energetické náročnosti budovy, popsány možnosti dotací a podpory a uvedeny tipy pro výběr spolehlivého dodavatele prací.

STEMPEL, Ulrich E. Zateplení a rekonstrukce rodinného domu.
Praha: Grada Publishing, a. s., 2014, 160 stran, 299 Kč.