Konference, semináře

5. ročník Wienerberger fóra v České a Slovenské republice

Na začátku nového roku se uskuteční již pátý ročník Wienerberger fóra. Tento „putovní“ seriál seminářů, přednášek a diskusí povedou již tradičně odborníci společnosti Wienerberger, kteří si letos pozvali také posilu – soudní znalkyni Ing. Evu Hellerovou.
Pátý ročník nabídne atraktivní témata věnovaná především navrhování staveb s ohledem na statiku, střešní krytinu, požární bezpečnost a požadavky na navrhování ekonomicky optimálních domů.
Počet návštěvníků Wienerberger fóra se každým rokem zvyšuje, v loňském roce se přihlásilo téměř tři a půl tisíce účastníků. Díky velkému zájmu slovenských projektantů se tato událost v roce 2013 nově uskuteční také na Slovensku. V České republice bude fórum probíhat na šesti místech, na Slovensku se pak uskuteční ve třech městech. Semináře jsou akreditovány v systému celoživotního vzdělávání ČKAIT a ČKA. Vstup na ně je zdarma a budou probíhat vždy v rámci jednoho dne. Na každé „zastávce“ proběhnou čtyři hlavní teoretické přednášky a navíc i blok praktických ukázek. Po skončení všech přednášek bude jako každý rok prostor pro diskusi s přednášejícími.
Témata seminářů jsou vždy připravována s ohledem na již probíhající či právě projednávané legislativní změny v oblasti stavebnictví. V lednu 2013 vstoupí v platnost nová vyhláška, která se týká nákladově optimálních řešení domů. Jak jednoduše navrhovat stavby podle nové vyhlášky požadující nákladové minimum se účastníci dozvědí z přednášky, kterou povede Ing. Petr Veleba, produktový technik společnosti Wienerberger.
Hovořit se bude také o požární odolnosti zděných konstrukcí, přednášku povede produktový technik Ing. Antonín Horský. Letos poprvé na Wienerberger fóru vystoupí také Ing. Eva Hellerová, soudní znalekyně se specializací střechy a střešní pláště. Účastníci si poslechnou přednášku na téma Pálená střešní krytina v praxi. Sérii přednášek uzavře vystoupení Ing. Iva Petráška, který promluví o návrhu a provádění vodorovné prutové konstrukce. V oblíbených praktických ukázkách bude tentokrát předváděno napojení výplně otvorů na ostění v cihelných systémech pomocí systémových doplňků.
 
Místa a termíny konání
10. 1. 2013, České Budějovice, ArtIGY (dříve KC Bazilika), Pražská 1247/24,
15. 1. 2013, Brno, BVV, sál Rotunda, Výstaviště 1
17. 1. 2013, Ostrava, Dům Akord, náměstí SNP 1, Ostrava-Zábřeh,
22. 1. 2013, Plzeň, Západočeská univerzita, Univerzitní 8, Fakulta elektrotechnická, posluchárna EP120,
24. 1. 2013, Praha, TOP HOTEL Praha, Blažimská 1781/4, Praha 4-Chodov,
29. 1. 2013, Hradec Králové, KC Aldis, velký sál, Eliščino nábřeží 375/1,
31. 1. 2013, Prešov, PKO Čierny orol Prešov, Hlavná 50,
5. 2. 2013, Žilina, DOM ODBOROV, Námestie Ľudovíta Štúra č. 1
7. 2. 2013, Bratislava, City Hotel Bratislava, Seberíniho 9.
 
Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím formuláře na stránkách www.wienerbergerFORUM.cz nebo www.wienerberger.cz. Všechny přihlášky zaregistrované prostřednictvím těchto stránek budou zařazeny do slosování o věcné ceny. Přihlášku je možné odeslat i faxem na číslo 383 826 115, nebo poštou na adresu: Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., Plachého 388/28, 370 46 České Budějovice.
tisková zpráva