Konference, semináře

74. Betonářský úterek: Filadelfie – administrativní budova v Praze 4-Michli

Česká betonářská společnost zve na 74. Betonářský úterek, který se koná v úterý 5. března 2013 na Stavební fakultě ČVUT v Praze (Thákurova 7, Praha 6-Dejvice) v posluchárně C 210. Tématem bude budova Filadelfie v Praze 4-Michli.
Součástí urbanizace rozsáhlého prostoru území okolo Vyskočilovy ulice v Praze 4-Michli se od roku 2010 stala nová administrativní budova Filadelfie. Současně s výstavbou domu došlo i k revitalizaci zanedbaného prostoru mezi ulicí Želetavská a Baarova na park.
Základní koncept typického administrativního patra Filadelfie je modifikované písmeno H. V centrální části je situována komunikační páteř, od které se rozvíjí dispozice do čtyř křídel s plochami pro kanceláře. Variabilita dispozice typického patra umožňuje jeho rozdělení na čtyři samostatné administrativní jednotky nebo využití celé plochy podlaží pro jednoho nájemce. Schodiště ve dvou větších křídlech dovolují interně propojit podlaží a poskytnout tak nájemcům možnost využívání několika pater nad sebou. Sedmnáct výrazně tvarovaných nadzemních podlaží s čistě administrativní funkcí (necelých 30 000 m2) přechází na úrovni parteru do šesti podzemních podlaží využívajících celou plochu pozemku. První suterén je při ulici Želetavská díky morfologii terénu částečně obnažen a vytváří portál pro hlavní vstupy do objektu. Na tomto podlaží jsou situovány prostory pro obchodní jednotky (přibližně 4500 m2). V dalších pěti podzemních podlažích jsou navržena parkovací stání a je zde umístěno technologické vybavení objektu.
 
Program
● Filadelfie – konstrukční systém budovy z pohledu architekta – Ing. arch. Jan Holna, spolumajitel; DaM, spol. s r. o.;
● Statické řešení objektu – Ing. Robert Bergman, statik; NĚMEC POLÁK, spol. s r. o.;
● Provádění monolitických konstrukcí – Ing. Roman Vik, vedoucí nabídek a přípravy; PSJ, a. s.;
● Diskuse.
 
Vstup je pro registrované zdarma. Počet účastníků je omezen na 120 osob.
Letáček a přihlášku najdete zde.
mi podle podkladů pořadatele