Konference, semináře

Akce Sekurkonu v lednu–březnu 2011

Nabídka konferencí a vzdělávacích programů firmy Sekurkon v prvním čtvrtletí 2011.
Nejčastější vady a poruchy staveb prevence, odstraňování
Termín: čtvrtek 27. ledna 2011, 9–16 hod.
Místo: sídlo firmy SEKURKON, s. r. o., Rašínovo nábř. 26, Praha 2-Vyšehrad
Lektor: prof. Ing. Tomáš Vaněk, DrSc.
Hodnocení ČKAIT: 1 bod
 
Seminář je určen stavebním inženýrům a technikům v investorských, projektových a realizačních firmách, pracovníkům stavebních úřadů, zadavatelům veřejných zakázek, pracovníkům integrovaného záchranného systému a příslušným pracovníkům státní správy a regionální samosprávy, kteří se podílejí na přípravě, zadávání, kontrole a řízení stavebních zakázek. Cílem je upřesnit problematiku vzniku a příčin poruch stavebních objektů a hranice jejich odolnosti. Účastníci se seznámí s příklady zjišťování poruch i vad a se způsoby oprav i rekonstrukcí a s pracovními postupy stavební praxe pro základní typy nosných konstrukcí. Budou upozorněni na nejčastější chyby zhotovitelů a jejich prevenci.
Přihláška a prodrobné informace zde.
 
 
Řízení stavebních zakázek
A) Záměr stavebníka, projektování a zadávání staveb
B) Realizace a kontrola stavebních zakázek
Termín: A) úterý 15. února 2011, 9–16.30 hod.
B) středa 16. února 2011, 9–16.30 hod.
Místo: sídlo firmy SEKURKON, s. r. o., Rašínovo nábř. 26, Praha 2-Vyšehrad
Lektor: prof. Ing. Milík Tichý, DrSc.
Hodnocení ČKAIT: 2 body
 
Semináře o stavebním zakázkování jsou určeny všem, kteří se podílejí v investorských, projektových, dodavatelských a realizačních firmách a ve stavebních úřadech na přípravě, zadávání, kontrole a řízení stavebních zakázek. Cílem je seznámit účastníky s problematikou stavebního zakázkování v celém rozsahu a z různých pohledů, mladším připomenout staré osvědčené zásady a postupy. Zkušené praktiky upozornit na nové aspekty. Obsahové pojetí semináře lze charakterizovat jako praktický encyklopedický přehled „Od kvality řízení po řízení jakosti“. Důraz je kladen na zdůvodnění postupů a objasnění souvislostí.
Přihláška a prodrobné informace zde.
 
 
Zkoušení vlastností betonu a jeho složek
Rozšířeno o problematiku speciálních betonů
Termín: čtvrtek–pátek 17.–18. února 2011, 9–16 hod.
Místo: Kloknerův ústav ČVUT Praha, Šolínova 7, Praha 6
Lektoři: doc. Ing. Jiří Kolísko, Ph.D., doc. Ing. Tomáš Klečka, CSc., doc. Ing. Petr Bouška, CSc., doc. Ing. Karel Kolář, CSc.
Hodnocení ČKAIT: 2 body
 
Cílem kurzu je seznámit účastníky se základními vlastnostmi betonu a jeho složek, včetně jejich zkoušení. Při přednáškách budou podány informace o ČSN EN 206 Beton – část 1: Specifikace, vlastnosti, výroba a shoda. Současné požadavky na kvalitu betonu vyžadují, aby projektanti a pracovníci odborných firem byli seznámeni s vlivy, které mohou ovlivnit kvalitu a spolehlivost betonové konstrukce. Účastníci kurzu získají informace o současných poznatcích z oblasti dopravy betonové směsi, zpracování betonu, stříkaného betonu, koroze výztuže a betonu a způsobech jejich ochrany. Kurz je určen pro projektanty inženýrských a pozemních staveb, pro pracovníky investorských, dodavatelských a realizačních firem, pro pracovníky firem zabývajících se výrobou a zkoušením betonu a pro pracovníky stavebních úřadů. Na závěr účastníci obdrží osvědčení o absolvování tohoto kvalifikačního kurzu s platností na 3 roky.
Přihláška a prodrobné informace zde.
 
 
Školení pro stavbyvedoucí a mistry
Termín: čtvrtek 24. února 2011, 9–17 hod.
Místo: Hotel Slavia, salonek Slavěna, Solniční 15/17, Brno
Lektoři: mgr. Petr Lízal, CSc., Ing. Boris Biely
Hodnocení ČKAIT: 1 bod
 
Cílem školení je seznámit účastníky s problematikou řízení stavebních činností, se kterou se stavbyvedoucí a mistři setkávají denně v oblasti zákonů, přípravy staveb, činnosti stavbyvedoucího, kvality stavebních prací a bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi. Účastníci obdrží sylaby přednášek lektorů a odbornou publikaci „Příprava a realizace staveb“ (CERM). Akce je zařazena do cyklu kvalifikačních seminářů a kurzů akreditovaných MŠMT ČR. Účastníci obdrží osvědčení o absolvování s platností 3 roky.
Přihláška a prodrobné informace zde.
 
 
Zajišťování kvality stavebních akcí
Nejčastější vady a poruchy – prevence, odstraňování
Termín: středa–čtvrtek 9.–10. března 2011, 9–16 hod.
Místo: sídlo firmy SEKURKON, s. r. o., Rašínovo nábř. 26, Praha 2-Vyšehrad
Lektoři: prof. Ing. Milík Tichý, DrSc., prof. Ing. Tomáš Vaněk, DrSc.
Hodnocení ČKAIT: 2 body
 
Účastníci se seznámí s příklady zjišťování poruch i vad a se způsoby oprav i rekonstrukcí a s pracovními postupy stavební praxe pro základní typy nosných konstrukcí. Budou upozorněni na nejčastější chyby zhotovitelů a jejich prevenci. Výklad přihlédne k ekologické a estetické funkci rekonstrukcí a oprav a zejména k ochraně dokončených děl před negativními vlivy okolního prostředí, působení živlů či terorismu.
Přihláška a prodrobné informace zde.
 
 
Spory ve výstavbě – prevence a řešení
Smírčí řízení, expertní řešení sporů, rozhodčí řízení, soudní řízení, znalecké posudky
Termín: úterý 29. března 2011, 9–16.30 hod.
Místo: SEKURKON, s. r. o., Rašínovo nábř. 26, Praha 2-Vyšehrad
Lektor: prof. Ing. Milík Tichý, DrSc.
Hodnocení ČKAIT: 1 bod
 
Cílem semináře je seznámit účastníky s podstatou i aktuální právní úpravou rozhodčího řízení v ČR i v zahraničí, s činností rozhodčích soudů a s postavením rozhodců. Rozhodčí řízení je nadějnou alternativou zdlouhavého soudního projednávání majetkových sporů v tuzemsku i v zahraničí. Podle zákona o rozhodčím řízení a výkonu rozhodčích nálezů může rozhodčí řízení rozhodnout spor i během několika dnů.
Přihláška a prodrobné informace zde.
 
 
Kontakt
SEKURKON, s. r. o.
Praha
Rašínovo nábřeží 26/50, 128 00 Praha 2-Vyšehrad
Tel.: 224 916 473, 224 923 171, fax: 224 910 684
Brno
Šumavská 31, 612 54 BRNO
Tel./zázn.: 549 131 555, fax: 541 236 510
Ostrava
Nám. SNP 1, 700 30 Ostrava-Zábřeh
Tel.: 736 768 182
mi