Konference, semináře

Beton University – ohlédnutí za prvním ročníkem a letošní novinky

Českomoravský beton, a. s., člen HeidelbergCement Group, spolu se svými dceřinými společnostmi vás zve na další ze seminářů Beton University, které jsou zařazeny do akreditovaného vzdělávacího programu v projektu celoživotního vzdělávání ČKAIT (hodnoceno 1 bodem) a ČKA (hodnoceno 3 body).

 

V minulém roce úspěšně proběhl první ročník seminářů Beton University na šesti různých místech v České republice. Ohlas z řad odborné veřejnosti byl až nečekaně veliký a cíl, který si pořadatel vytyčil – informovat odbornou veřejnost pod vedením předních odborníků o novinkách v oboru, představit informace z oblastí věnovaných normativní základně pro betony, vláknobetonům, lehce hutnitelným a samozhutnitelným betonům a další produktům vyráběným na betonárnách –, byl splněn.
Semináře Beton University pořádá skupina Českomoravský beton, která je spolu se společnostmi Českomoravský cement a Českomoravský štěrk součástí HeidelbergCement Group. Na území České republiky patří mezi přední výrobce cementu, transportbetonu a kameniva. Společnost Českomoravský beton dodává prostřednictvím dceřiných společností transportbeton v široké škále pevnostních tříd a druhů na území České a Slovenské republiky. Provozuje přes 60 betonáren v Čechách, které mají zavedený systém řízení jakosti ČSN EN ISO 9001:2001 a splňují nejpřísnější ekologická kritéria. Vedle hlavní výroby transportbetonu vyrábí prefabrikáty, lité podlahové směsi, zdicí a omítkové malty a poskytuje služby zahrnující dopravu a čerpání betonových směsí, zkušebnictví a poradenství v oblasti technologie betonu.
Základem spokojenosti zákazníků je mimo jiné také dobrá informovanost odborné veřejnosti – architektů, projektantů, statiků, stavebních mistrů i dalších pracovníků ve stavebnictví. Právě snaha rozšířit jejich profesní rozhled, informovat je o aktuální situaci na betonářském poli z hlediska legislativy, o možnostech využití jednotlivých produktů, správném zpracování na stavbě a o dalších informacích, které využijí při své každodenní práci, vedla společnost Českomoravský beton k rozhodnutí uspořádat 1. ročník seminářů Beton Univerzity.
 
Semináře v roce 2011
Na základě získané zpětné vazby od účastníků seminářů a průběhu prvního ročníku jsou pro následující druhý ročník Beton University připraveny dva druhy seminářů, které jsou zařazeny do akreditovaných vzdělávacích programů v projektech celoživotního vzdělávání pro členy ČKAIT i ČKA. Nebude se jednat pouze o seznámení s technickým řešením a postupy při výstavbě, ale o komplexní informace ze strany nezávislých odborníků vedoucí k optimálnímu stanovení požadavků na konstrukce z pohledu jednotlivých specializací. Součástí seminářů budou také praktické poznatky a použití na stavbách.
 
Beton a lité potěry v podlahových konstrukcích
První seminář pod názvem Beton a lité potěry v podlahových konstrukcích řeší problematiku správného navrhování a provádění podlahových konstrukcí v pozemním stavitelství, včetně průmyslových podlah. V semináři budou zmíněny vhodné materiály pro nosné a podkladové konstrukce podlah. Dále budou uvedeny nejčastější poruchy nosných a podkladových vrstev podlah včetně jejich příčin a možného způsobu odstraňování.
Přednášející
Ing. Vladimír Veselý (BETOTECH); Ing. Milada Mazurová (TBG Metrostav); Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc. (Betonconsult); Ing. Jiří Tokar (Ateliér DEK); Ing. Pavel Smíšek (VSL Systems); Ing. Oldřich Vlasák, Ph.D. (Arcelor Mittal); Ing. Robert Coufal (TBG Pražské malty); Ing. Aleš Hušek (TOYOTA Material Handling); Jakub Šimáček (TBG Pražské malty).
Termíny pro I. pololetí 2011
24. 2. 2011 – Děčín, Hotel Česká Koruna
17. 3. 2011 – Praha, Top Hotel
14. 4. 2011 – Ostrava, Harmony Club Hotel
5. 5. 2011 – České Budějovice, Hotel Malý Pivovar
 
Betony a pohledové betony
Druhý seminář pod názvem Betony a pohledové betony nabízí přehled konstrukcí objektů pozemních staveb, pro které je beton vhodným materiálem; kurz se bude zabývat i specifikací optimálního typu betonu pro tyto konstrukce. Dále bude součástí semináře použití betonu, jako architektonického prvku – pohledové plochy, barevnost, včetně příkladů realizací.
Přednášející
Ing. Jana Margoldová, CSc. (Beton TKS); Ing. Milada Mazurová (TBG Metrostav); Ing. Ondřej Matějka (Českomoravský cement); Ing. Vladimír Veselý (BETOTECH); Ing. Michal Števula, Ph.D. (Svaz výrobců betonu ČR); Ing. Petr Finkous (PERI); Ing. Robert Coufal (TBG Pražské malty).
Termín pro I. pololetí 2011
19. 5. 2011 – BRNO, Hotel International Brno
 
Semináře jsou určeny pro architekty, projektanty, stavební firmy, investory, stavební dozory, studenty, učitele a širokou odbornou veřejnost. Účast na seminářích je zpoplatněna. Na jednotlivých seminářích je omezená kapacita míst, je třeba se včas zaregistrovat. Kompletní program, registrační formulář a další důležité informace naleznete na www.betonuniversity.cz.
podle podkladů firmy Českomoravský beton, a. s.