Konference, semináře

Betonářský úterek – Most přes Lochkovské údolí

Česká betonářská společnost ČSSI zve na 53. betonářský/71. mostařský úterek, jehož tématem bude tentokrát most přes Lochkovské údolí na silničním okruhu kolem Prahy.
Přednáška se koná 14. prosince 2010 od 17 h v posluchárně C 215 Fakulty stavební ČVUT, Thákurova 7, Praha 6. Silniční okruh kolem Prahy (SOKP) je dopravní stavbou zásadní důležitosti, která po svém dokončení významně ovlivní celý dopravní systém v Praze a okolí. Most přes Lochkovské údolí je situován na stavebním úseku 514 jihozápadního segmentu Pražského okruhu, který spolu s úseky 512, 513 a 515 spojuje dálnici D1 s dálnicí D5.
Most o celkové délce 461 m přechází přes údolí ve výšce 65 m ve směrovém oblouku s poloměrem 747,5 m. Nosná spřažená ocelobetonová konstrukce je spojitá o pěti polích s rozpětími 70,0 + 79,8 + 99,3 + 93,8 m + 80,5 m, přičemž pole s největším rozpětím tvoří vzpěradlový rám s osovou vzdáleností patek rámu 157,1 m. Šikmé podpěry jsou betonové a byly stavěny metodou letmé betonáže s vyvěšováním. Po dokončení výsunu ocelové konstrukce byla provedena železobetonová deska mostovky.
Touto přednáškou bude zakončena série betonářských úterků věnovaná jihozápadnímu úseku Silničního okruhu kolem Prahy.
 
Program
Projekt a sledování mostu – Ing. Pavel Svoboda, PhD., vedoucí projektant (Stráský, Hustý a partneři, s. r. o.)
Technologie a výstavba mostu – Ing. Pavel Mařík, vedoucí projektant (Bögl a Krýsl, k. s.)
Zhodnocení koncepce mostu – prof. Ing. Jiří Stráský, DSc., vedoucí technického útvaru (Stráský, Hustý a partneři, s. r. o.)
 
Přihláška je k dispozici na webu ČBS. Uzávěrka přihlášek je v pondělí 13. prosince 2010.
mi podle podkladů pořadatele