Konference, semináře

BIM²DAY 2012 – pozvánka na konferenci a přednášku

Ve čtvrtek 29. 11. 2012 se od 14 h v Ballingově sále Národní technické knihovny (Technická 6, Praha 6-Dejvice) koná konference BIM²DAY 2012. Odborná rada pro BIM chce volně navázat na první konferenci konanou letos v červnu. Ta naznačila účastníkům možnosti zavádění BIM ve světě, zejména pak ve Velké Británii.
Zároveň otevřela diskuzi nad možnostmi zavádění BIM v podmínkách ČR. Jak naznačují důvody pro zavádění BIM nejen ve Velké Británii, jedním z hlavních cílů je snaha efektivněji nakládat s penězi daňových poplatníků při projektování, výstavbě i správě veřejných investic.
Na konferenci vystoupí např. Petr Vaněk [CZ] / Odborná rada pro BIM; Štěpánka Tomanová [CZ] / ÚNMZ, Walinger; Miroslav Vyčítal [CZ] / SKANSKA; Lutz Bettels [DE] / Bentley Systems, Open BIM; Rob Roef [NL] / Construsoft.
Hlavní přednášku bude mít od 19 h Eike Schling [DE] / TU Mnichov, PLP Architecture.
 
BIM (Building Information Modeling) je informační model budovy – koordinovaný soubor procesů, jež dává přidanou hodnotu při vytváření, řízení a sdílení informací o stavbě po celou dobu jejího životního cyklu. Konferenci BIM2Day 2012 organizuje občanské sdružení Odborná rada pro BIM, jež je neziskovou a nestátní organizací, jejímž posláním je popularizace a propagace metody práce BIM a vytváření podmínek pro její uplatnění ve všech životních cyklech stavby.
Podrobnosti a on-line přihlášku najdete na www.czbim.org.
wd