Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců, Konference, semináře

Blíží se 14. ročník konference Dřevostavby v praxi, tentokrát v netradičním pojetí

S roční přestávkou kvůli pandemii Covid-19 divize Rigips společnosti Saint-Gobain Construction Products opět uspořádá tradiční konferenci Dřevostavby v praxi. Účastníci se mohou těšit na přednášky řady odborníků, ale i na praktické ukázky při několika workshopech, to vše za doprovodu dobrého jídla a pití.

Letošní již čtrnáctý ročník se bude konat 11. 11. 2021 od 17:30 v poněkud netradiční podobě. Ta umožní spojit výhody osobního setkání účastníků v jednotlivých regionech s online konferencí. Celkem zve Rigips do šesti vybraných destinací napříč Českou republikou. Připravený program potěší zejména projektanty, architekty, řemeslníky a všechny přátele dřevostaveb. Online přednáškami s odborníky provází moderátorka Iva Kubelková, nechybí ani vystoupení hudebníka Pokáče.

Záštitu konferenci udělila Asociace dodavatelů montovaných domů, z.s a nadále je konference zařazena v programu celoživotního vzdělávání v rámci České komory autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT) a České komory architektů (ČKA).

Registrace na konferenci Dřevostavby v praxi probíhá online na webových stránkách www.drevostavbyvpraxi.cz nebo u obchodního zástupce Rigips. Na příslušných webových stránkách najdete i kompletní program a místa konání.

Program plný přednášek a workshopů:
▪ Ing. Lenka Trandová: ADMD – Maják ve světě dřevostaveb a moderní výstavby
▪ Ing. arch. Petr Lešek: Osobní zkušenost s prosazováním dřevostaveb v ČR
▪ Ing. Petr Ptáček, Ph.D: Vady a poruchy v dřevostavbách
▪ Jan Chlup: Workshop Rigips na téma Sponkování: správné zásady
▪ Jiří Beranovský, MSc., Ph.D., MBA: Efektivní vytápění energeticky úsporných domů: Případová studie různých systémů vytápění rodinných domů v ČR
▪ Hudební vystoupení Pokáče
▪ Bc. Tomáš Pavlok: Trendy ve vytápění a chlazení
▪ Ing. arch. Tomáš Truxa: Praktické zkušenosti s aplikací minerálních izolací a parozábran,
▪ Workshop Weber – Tipy v zateplování
▪ Workshop Izotem – Jak na dřevovlákno
▪ Ing. Pavel Dostal: Zelené střechy: proč a jak na ně

14. ročník Konference Dřevostavby v praxi

podle podkladů společnosti Saint-Gobain, divize Rigips