Konference, semináře

Glynwed připravil seminář o hospodaření s dešťovou vodou

Dne 8. 11. 2013 proběhne v sídle společnosti Glynwed ve Vestci u Prahy, Průmyslová 367, seminář věnovaný problematice hospodaření s dešťovou vodou podle platné legislativy a aktuálních norem. Primárně je určený pro pracovníky stavebních úřadů, ale je vhodný také pro projektanty a architekty, pracovníky stavebního dozoru, stavební společnosti atd.
Cílem semináře je představit a probrat aktuálně platnou legislativu týkající se hospodaření s dešťovou vodou na pozemku a dále projít dvě nejnovější technické normy k této problematice. Budou prezentovány základní způsoby decentrálního nakládání s dešťovou vodou s důrazem na zásady návrhu a realizace těchto řešení.
Účast na tomto semináři je ZDARMA.
Na semináři vystoupí Ing. David Stránský, Ph.D., z ČVUT, který se bude věnovat aktuálním normám a především nové TNV 75 9011, na níž se osobně podílel. Dále je do programu zařazen pohled hydrogeologa a také velmi zajímavá přednáška Ing. Jiřího Vítka z JV Projekt VH, s. r. o., který představí zkušenosti projektantů, resp. vnášení technických řešení HDV do projektů. Součástí semináře je také přednáška Ing. Ondřeje Samka ze společnosti Glynwed věnovaná dimenzování a praktické realizaci navržených řešení.
V současnosti podle novely Vodního zákona nesmí stavební úřad vydat stavební povolení bez vyřešení hospodaření s dešťovými vodami již v samotném projektu stavby. V březnu 2012 začala platit první norma ČSN 75 9010, která se věnuje problematice návrhu a výstavbě vsakovacích zařízení. V dubnu 2013 pak vyšla dlouho očekávaná technická norma TNV 75 9011 Hospodaření se srážkovými vodami. Pro prostředí vodního hospodářství v České republice je to norma velmi důležitá a především pro projektanty bude užitečným nástrojem pro návrhy odvodnění menších nemovitostí i velkých urbanizovaných celků.
Přihlášky vyřizuje Barbora Blanková, tel.: 725 862 174, e-mail: blankova@glynwed.cz.
Více informací o semináři nebo tématu obecně naleznete na www.glynwed.cz.
tisková zpráva