Konference, semináře

Koná se dvacátá sedmá konference na téma hydroizolace staveb

Ve dnech 10. a 11. prosince 2019 proběhne v hotelu Galant v Mikulově tradiční – v letošním roce v pořadí již 27. – konference Hydroizolace. Počínaje rokem 1990 byly každoročně pořádány konference na téma Hydroizolace a vozovky na mostech, jejichž program byl od roku 2016 rozšířen také o problematiku hydroizolací pozemních a průmyslových staveb. V této době nově plánovaný dvouletý cyklus těchto konferencí byl, po zkušenostech s konferencí v roce 2018, změněn zpět na každoroční.

Odborným garantům se podařilo zajistit bohatý odborný program zahrnující mnoho zajímavých přednášek. První přednáškový blok je věnován izolacím spodních a podzemních staveb, s důrazem na řešení jejich detailů, které v praxi přinášejí nejvíce problémů a poruch. Druhý blok se bude zabývat problematikou střešních plášťů, kde bude zvláštní pozornost věnována problematice diagnostiky střech, v praxi zejména při řešení oprav a rekonstrukcí střešních plášťů zásadní pro zjištění příčin poruch a stanovení optimální technologie jejich odstranění. Chybět nebudou ani přednášky zabývající se moderními trendy v dané oblasti, kupříkladu řešením zelených střech.

V rámci odpoledního programu prvního jednacího dne se přeneseme do oblasti izolací mostů, kterým bude věnován i celý druhý jednací den. Kromě vlastní problematiky izolací na mostech, zejména na exponovaných stavbách ve správě Ředitelství silnic a dálnic, budou předneseny také přednášky týkající se aktuální problematiky mostních vozovek a mostního příslušenství v návaznosti na hydroizolační souvrství. Nechybět bude zajímavý příspěvek zabývající se historií výstavby dálnic v ČR.

Generálním partnerem konference je již potřetí v řadě společnost Dehtochema TN, která obohatí odborný program prezentací svých výrobků a kompletních technologií pro izolace staveb a která také již tradičně zajistí kulturní program v rámci společenského večera na závěr prvního jednacího dne. Opět zahraje populární poloprofesionální kapela bývalého mostaře Ing. Josefa Luňáčka a o zábavu účastníků společenského večera se tentokrát postará i známý imitátor Václav Faltus.

Pokud by – přes bohatý dvoudenní program – účastníci přece jen vyšetřili trochu volného času, budou mít možnost využít hotelového relaxačního centra s bazénem nebo třeba ochutnat pivo přímo z místního pivovaru Galant v hotelové pivnici.

Podrobnosti o konferenci včetně on-line přihlášky jsou na www.konferencehydroizolace.cz. Celý program konference najdete tamtéž nebo si ho můžete stáhnout ve formátu PDF zde.

tisková zpráva, wd