Konference, semináře

Koná se X. ročník Exportního fóra

Zástupci českých exportérů se sejdou společně se zástupci státní správy, bankovní sféry i politického spektra na X. ročníku Exportního fóra, které proběhne ve čtvrtek 4. dubna od 13 h ve společenském centru UFFO v Trutnově. Přítomní budou probírat zejména téma bankovní unie. Svůj prostor však dostanou i další aktuální otázky, které se týkají českého exportu. Asociace exportérů na fóru zároveň představí zcela nový Index Asociace exportérů (IAE), na jehož přípravě pracovala několik let.
Účastníci se mohou těšit na příspěvky Vladimíra Tomšíka, viceguvernéra ČNB, investičního stratéga Raiffeisenbank Aleše Michla, analytiky z Patria Finance Davida Marka a společnosti Akcenta Miroslava Nováka. Své názory a postoje budou dále prezentovat poradce Vratislav Kulhánek, generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek, ekonomický expert ČSSD Jan Mládek, ředitel odboru evropských záležitostí a vnitřního trhu Ministerstva průmyslu a obchodu PhDr. Jan Havlík, generální ředitel České exportní banky Jiří Klumpar a v neposlední řadě také místopředseda Asociace exportérů Otto Daněk.
„Hlavním tématem dubnového Exportního fóra bude bankovní unie, její vliv na naše podniky, Českou republiku, ale i celou Evropu,“ prozrazuje Jiří Grund, předseda Asociace exportérů. „Pohovoříme rovněž o dalších aktuálních tématech a otázkách, které vyplynou z příspěvků jednotlivých hostů. A ty budou, věřím, jako vždy zajímavé a inspirativní,“ dodává Jiří Grund.
„V rámci jubilejního Exportního fóra také představíme naprostou novinku – Index Asociace exportérů. Díky němu bude možné predikovat vývoj exportu na další měsíce,“ krátce okomentoval připravované představení Indexu Otto Daněk, místopředseda Asociace exportérů.
 
Program:
13.00 začátek konference – Jiří Grund, předseda Asociace exportérů,
13.10 Pavel Kavánek, generální ředitel a předseda představenstva ČSOB,
13.30 David Marek, analytik Patria Fiance,
14.00 Otto Daněk, místopředseda Asociace exportérů,
15.00 Jan Havlík, ředitel odboru evropských záležitostí a vnitřního trhu Ministerstva průmyslu a obchodu,
15.30 Miroslav Novák, analytik Akcenta,
15.20 Vratislav Kulhánek, industry advisory,
16.40 Jan Mládek, ČSSD,
17.00 Jiří Klumpar, generální ředitel a předseda představenstva České exportní banky.
 

tisková zpráva