Konference, semináře

Konference Sanace a rekonstrukce staveb 2020 a CRRB se uskuteční podle plánu

Vědeckotechnická společnost pro sanace staveb a péči o památky – WTA CZ společně s Fakultou stavební VUT v Brně, pod záštitou prof. Ing. Miroslava Bajera, CSc., děkana Fakulty stavební VUT v Brně pořádají 42. konferenci WTA CZ Sanace a rekonstrukce staveb 2020 a 22. mezinárodní konferenci CRRB – Rehabilitation and reconstruction of buildings. Konference se budou konat v prostorách Fakulty stavební VUT v Brně, Veveří 331/95, ve dnech 19. a 20. listopadu 2020. Spolupracují: Česká betonářská společnost ČSSI, ČKAIT, ČVUT, Kloknerův ústav ČVUT, Fakulta stavební VŠB – Technická univerzita Ostrava a SPS v ČR.

Letošní konference Sanace a rekonstrukce staveb bude vedena jako tradiční konference zabývající se problematikou sanací staveb, které jsou tematicky rozčleněny do těchto oblastí: ochrana a sanace dřevěných konstrukcí; povrchové úpravy; restaurování kamene; sanace zdiva; sanace betonových konstrukcí; fyzikálně chemické vlastnosti; statika a dynamika staveb; sanace hrázděných staveb; ocel a sklo a požární ochrana.
Jako nosná témata byla zvolena:
1. Požární bezpečnost staveb
2. Sanace a rekonstrukce historických a současných staveb
3. Nové sanační materiály a možnosti jejich využití

V průběhu konference vystoupí k daným tématům zástupci WTA CZ a další přední tuzemští odborníci, kteří přednesou příspěvky za jednotlivé referáty. Kromě toho budou 19. a 20. listopadu 2020 pro účastníky připraveny exkurze do vědecko-výzkumného centra AdMaS, ukázky požárních zkoušek a exkurze do Löw-Beerovy vily. Na CRRB – Conference on Rehabilitation and Reconstruction of Buildings budou prezentovány vědecké a praktické poznatky v tomto odvětví. Garantem konference je prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA, dr. h. c., předseda WTA CZ. Konference je zařazena do programu akcí celoživotního vzdělávání členů ČKAIT s ohodnocením 2 body.

Důležité termíny:
– přijetí abstraktů odborných příspěvků na konferenci WTA CZ nebo CRRB 2020: 31. 7. 2020;
– dodání kompletních odborných a propagačních článků na konferenci, včetně inzerce do sborníku: 14. 10. 2020;
– příjem účastnického poplatku konference: 31. 10. 2020.

Kontaktní adresy k organizaci konference:
Vysoké učení technické v Brně, Fakulta stavební
Veveří 331/95, 602 00 Brno
tel.: +420 541 147 501
e-mail: wta@fce.vutbr.cz

Vědeckotechnická společnost pro sanace staveb a péči o památky, z. s. – WTA CZ, z. s.
Novotného lávka 5
116 68 Praha 1
e-mail: wta@wta.cz

Registrační formulář pro on-line registraci na konferenci WTA CZ najdete zde.
Registrační formulář pro on-line registraci na konferenci CRRB je zde.

Průběžné informace (seznamy přednášejících osob, pokyny pro psaní příspěvků, podklady firemních prezentací, kontakty na ubytování aj.) budou pravidelně aktualizovány na webových stránkách konference http://www.wta.cz/konference.

wd podle podkladů organizátora