Konference, semináře

Kurz Vady a poruchy staveb – poučení z chyb

Betonconsult, s. r. o., a Sdružení pro sanace betonových konstrukcí zvou na tradiční kvalifikační kurz Vady a poruchy staveb – poučení z chyb. Koná se 26.–28. 1. 2011 v Konferenčním centru VŠCHT, K Verneráku 950, Praha 4.
Třídenní kvalifikační kurz je určen pro projektanty, investory, pracovníky státních orgánů a pracovníky stavebních firem. Náplní kurzu jsou přednášky významných odborníků z projekce, praxe i vysokých škol o jejich zkušenostech. Na konkrétních případech ze své vlastní praxe, znalecké i expertní činnosti, dokumentují vznik chyb, jejich projevy, příčiny a způsob jejich odstranění. Kurz umožňuje získat posluchačům unikátní poznatky a tím se vyvarovat vážných pochybení při projekci i provádění železobetonových a zděných objektů.
Příklady zahrnují chyby v těchto oblastech: provádění betonových konstrukcí (doprava, hutnění, ošetřování). Projektování staveb. Objemové změny betonu – vznik trhlin. Statický a dynamický návrh železobetonové konstrukce. Provádění ocelových a dřevěných konstrukcí. Koroze oceli. Mrazuvzdornost a vodotěsnost betonu. Geometrická přesnost. Hydroizolace. Pohledové betony. Nátěry. Podlahy. Střechy. Obklady a dlažby. Pohledové betony. Právní důsledky vad, reklamace, řešení sporů mezi dodavateli a subdodavateli. Likvidace pojistných událostí – omezení negativního finančního dopadu vadně provedeného díla na projektanta či zhotovitele.
 Program kurzu
Odborný garant:
Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc.
Tel: +420 602 324 116,
 
Organizační garant:
Ing. Petr Tůma, Ph.D.
Tel: +420 724 080 924,
 
 
O absolvování kurzů je vydáváno osvědčení s platností 3 roky. Kurz je akreditován Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků a Českou komorou architektů a hodnocen v obou vzdělávacích programech 3 body.
Řádně vyplněnou závaznou přihlášku na kurz zašlete poštou, faxem nebo e-mailem na:
BETONCONSULT, s. r. o.
V Rovinách 123, 140 00 Praha 4
Tel./fax: +420 244 401 879
 
On-line přihláška je zde. Podrobnosti najdete na stránkách www.dohnalek.org.
wd