Konference, semináře

Mezinárodní konference Udržitelný development a zelené dovednosti: švýcarsko-česká spolupráce

Envi A., o. p. s., pořádá mezinárodní konferenci k sub-projektu Společně pro životní prostředí Udržitelný development a zelené dovednosti. Konference se koná ve dnech 17. a 18. 3. 2011 od 9 h v Národní technické knihovně, Technická 6, Praha 6-Dejvice.
V poslední době je tlak unie na snižování energetické i ekonomické náročnosti budov značný. To pramení ze studií, podle kterých je 40 % z celkové spotřebované energie potřeba na vytápění budov. V našich podmínkách je bohužel informovanost široké i odborné veřejnosti v oblasti environmentálně vyspělých staveb nízká. Proto vznikl projekt Společně pro životní prostředí, který si klade za cíl šířit osvětu v oblasti environmentálně vyspělých staveb, udržitelného rozvoje lidských sídel a realizaci environmentálního vzdělávání. V jeho rámci se uskuteční tato mezinárodní konference.
 
Projekt Společně pro životní prostředí je financován z Fondu partnerství v rámci Programu švýcarsko-české spolupráce, o němž najdete podrobnosti zde.
 
Základní témata:
● Energeticky úsporné budovy,
● Zelená ekonomika, zelená energie,
● Pasivní standard a jeho dopady na realitní trh,
● Švýcarsko-česká spolupráce, certifikace,
● Banky a pojišťovny a jejich vliv na ekologické stavitelství,
● Česká vs. švýcarská politika – udržitelnost stavebního sektoru,
● Energeticky soběstačné obce (český i švýcarský příklad),
● Trvale udržitelné školy.
 
Přednášet budou Jan Bárta (CPD), Ueli Bernhard (Greenjobs), Rolf Jucker (Švýcarská nadace pro environmentální vzdělávání), prof. Petr Hájek (ČVUT), RNDr. Alena Marková (MŽP), Severin Lenel (Intep), Alena Marková (MŽP), Ueli Nagel (Parlament města Curych), Roland Stulz (Novatlantis), Boris Zupančič (CzGBC) a další.
 
 
 
 
 
 
Vstup pro studenty zdarma.
Konference bude simultánně tlumočena z anglického jazyka do českého. Více o programu najdete ZDE, on-line přihláška ZDE.
wd