Konference, semináře

Odborné kurzy Betonconsultu v zimě a na jaře 2020

Společnost Betonconsult zve na odborné kurzy pro stavebnictví, které se konají v lednu až dubnu 2020. Kurzy jsou zaměřené na poučení z chyb, problematiku provádění sanací betonových konstrukcí, průmyslových podlah, podlah v bytové výstavbě a pohledových betonů, dále na problematiku legislativního charakteru, která zásadním způsobem určuje formu i úspěšnost podnikání a činnosti ve stavebním sektoru (veřejné zakázky, smlouvy o dílo ve stavebnictví, nový zákon o obchodních korporacích, reklamace a spory). Kurzy se konají v prostorách Konferenčního centra VŠCHT v Praze 4-Kunraticích (ul. Chemická 952). Všechny jsou zařazeny do programu Celoživotního vzdělávání ČKAIT a ČKA. Bodové hodnocení kurzů, podrobné informace o náplni kurzů a on-line přihlášky naleznete na www.betonconsult.cz/kurzy. Při včasném přihlášení nabízejí slevu na kurzovném.

Termín

Název

Charakteristika kurzu

Přihláška

 27.–30. 1.

 Provádění a kontrola sanací betonových konstrukcí

Čtyřdenní odborný kurz, zaměřený na problematiku sanací železobetonových konstrukcí. Seznámíte se se základy technologie betonu a konkrétními příklady různých sanačních postupů. Od odborníků z praxe se dozvíte o nejčastějších problémech při provádění sanací a o možnostech jejich předcházení.

ZDE

 10. 2.

 Jak správně projektovat a provádět průmyslové podlahy

Kurz je zaměřen na problematiku průmyslových podlah, zejména na úskalí jejich návrhu a realizace, na časté vady a poruchy a jejich možnou prevenci. Zvláštní zřetel bude brán na podlahy hromadných garáží a problematiku rovinnosti průmyslových podlah.

ZDE

 11.–12. 2.

 Vady a poruchy staveb – betonové konstrukce

Dvoudenní seminář zaměřený na problematiku vad a poruch betonových konstrukcí. Lektoři přednášejí o svých zkušenostech s nejčastěji se vyskytujícími poruchami a chybami při realizaci betonových konstrukcí. Probírat se budou možnosti prevence i následných oprav. Cílem kurzu je poskytnout posluchačům příležitost k poučení se z cizích chyb.

ZDE

 13. 2.

 Vady stavebního díla – důkazy, odpovědnost a spory

Seminář je zaměřen na vady stavebních děl. Přednášející budou hovořit o svých zkušenostech z řešení vzniklých sporů, a to jednak z pohledu advokáta či rozhodce a jednak z pohledu znalce. Cílem je poskytnout posluchačům možnost ponaučení ze sporů, které musel podstoupit někdo jiný.

ZDE

 4. 3.

 Stavbyvedoucí – kompetence, práva, povinnosti, odpovědnost

Cílem kurzu je seznámit posluchače s vybranými postupy týkajícími se pozice, odpovědnosti a práv stavbyvedoucího podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (v aktuálním znění dle poslední novely), a to z pohledu právníka a současně autorizované osoby.

ZDE

 9. 3.

 Spory o zaplacení ve stavebnictví – předcházení, řešení, poučení z chyb

Spory o zaplacení jsou v pozadí prakticky každého procesu předání hotové stavby, protože u ceny a jejího zaplacení se rozchází zájmy stavebních společností a investorů. Cílem semináře je zprostředkovat účastníkům praktické zkušenosti z právního řešení těchto sporů a poskytnout užitečné informace o dostupných nástrojích pro předcházení nebo následné řešení sporů a možnostech jejich využití.

ZDE

 12. 3.

 Znalec a jeho role ve stavebních sporech. Nový zákon o znalcích – novinka

V roce 2019 byl schválen nový zákon č. 254/2019 o znalcích, znaleckých kancelářích a znaleckých ústavech, který zcela ruší a nahrazuje starý zákon č. 36/1967 o znalcích a tlumočnících i jeho pozdější změny. Nový zákon je účinný od 1. 1. 2021. Kromě informací o nových legislativních požadavcích na činnost znalců, je cílem kurzu poskytnout posluchačům praktické rady pro formulování znaleckého posudku. Kurz je zaměřen na problematiku stavebnictví.

ZDE

 23. 3.

 Vícepráce a změny při realizaci staveb

Půldenní seminář je zaměřen na vznik tzv. víceprací při zhotovení stavebního díla a to zejména na to, kdy vzniká zhotoviteli nárok na zaplacení jejich ceny. Téma kurzu je zaměřeno na praktické potřeby všech, kdo se mohou s vícepracemi setkat, ať už jako investoři či jako dodavatelé staveb.

ZDE

 23. 3.

 Nejaktuálnější témata veřejných zakázek – vícepráce atd.

Půldenní kurz je zaměřen na nejfrekventovanější témata z problematiky veřejných zakázek ve stavebnictví – vícepráce a méněpráce, komunikace dodavatele a zadavatele, typická zadávací řízení a další. Témata jsou společná pro zadavatele i dodavatele veřejných zakázek. Lektor bude dále přednášet o svých zkušenostech s nejčastěji řešenými problémy. Při účasti na obou kurzech (Vícepráce a Veřejné zakázky) nabízí slevu na vložné.

ZDE

 24. 3.

 Vady a poruchy staveb – ocelové a dřevěné konstrukce

Seminář zaměřený na problematiku vad a poruch ocelových a dřevěných konstrukcí. Lektoři budou přednášet o svých zkušenostech s nejčastěji se vyskytujícími poruchami a chybami při realizaci těchto konstrukcí, o možnostech prevence a oprav.

ZDE

 25. 3.

 Technický dozor investora – kompetence, práva, povinnosti, odpovědnost

Cílem kurzu je seznámit posluchače s vybranými postupy týkajícími se pozice, odpovědnosti a práv technického dozoru investora, a to z pohledu právníka a současně autorizované osoby (kombinace pohledu technického a právního).

ZDE

 24. 4.

 Projektant – kompetence, práva, povinnosti, odpovědnost

Cílem nového semináře je seznámit posluchače s vybranými postupy týkajícími se pozice, odpovědnosti a práv autorizovaného i neautorizovaného projektanta, a to z pohledu technického a právního.

ZDE

wd