Konference, semináře

Online seminář – technický dozor stavebníka a jeho výkon ve veřejné správě

Seminář, který se uskuteční ve čtvrtek 8. dubna, je určen všem, kdo v rámci územně samosprávných celků, orgánů veřejné správy a dalších institucí veřejné moci vykonávají činnost technického dozoru investora nebo jsou v pozici investora staveb financovaných z veřejných zdrojů a potřebují se seznámit s požadavky na funkci TDS a problematiku smluvních vztahů spojených s jeho výkonem.

Cílem semináře je přehledně seznámit odbornou veřejnost s pozicí technického dozoru stavebníka pro veřejnoprávní instituce a stavby financované z veřejných zdrojů s požadavky a rozsahem činnosti kladených na výkon této funkce v kontextu stavebního zákona a jeho novelizací s účinností od 1. 1. 2021, připravované nové právní úpravy stavebního zákona, smluvních vztahů i pracovněprávní odpovědnosti.

Lektorka: JUDr. Petra Adámková, Ph.D. – právnička, konzultantka a lektorka se specializací na stavební právo, členka zkušební komise ČKAIT na oblast právo.

Obsah semináře:
1. Pozice technického dozoru stavebníka (TDS) v systému práva, kvalifikační požadavky, předpoklady pro získání autorizace.
2. Odpovědnost TDS – profesní, pracovněprávní, správně právní, trestní a smluvní, rozsah působnosti autorizované osoby
3. Stavební zákon a jeho změny a vliv na výkon TDS – metodiky pro výkon TDS na víceoborových stavbách, stavební záměry vyžadující TDS jako AO, nový stavební zákon a činnost TDS
4. TDS v procesu přípravy a realizace staveb – dokumentace, vedení stavebního deníku, pravidla ČKAIT pro užití razítka pro výkon TDS , elektronizace postupů, povinnost elektronického deníku u vybraných staveb
5. Výkon kontrolní činnosti – soukromoprávní aspekt výkonu činnosti (kontrolní prohlídka stavby, předání díla, odpovědnost za vady, záruka, reklamace).
6. Smluvní vztahy ve výstavbě – smlouva o dílo a příkazní smlouva.
7. Dotazy, diskuse.

Účastníci obdrží prezentaci lektorky, osvědčení ČKAIT a ČKA.

Více informací a přihlášku najdete zde

-red-