Konference, semináře

Pozvánka na konferenci ČKLOP 2019

Česká komora lehkých obvodových plášťů (ČKLOP) zve na 12. ročník konference ČKLOP. Koná se 28. března 2019 od 9 h v CUBEX Centru v Praze. Nosným tématem letošní konference je Automatizace ve stavebnictví. Stavebnictví se potýká s nedostatkem pracovních sil. Jediná cesta k řešení je vstup automatizace do tohoto odvětví ve všech jeho rovinách: projektování, výrobě stavebních konstrukcí, konečné výstavbě budov. Konference ukáže, jak se automatizace promítá do činnosti architekta či projektanta.

V procesu projektování je již zabydlen termín Building Information Modelling – BIM, který se postupně stane součástí rozvoje iniciativy Průmysl 4.0. Konference přiblíží, jakým způsobem automatizace napomáhá řešit výrobu jednotlivých částí LOP, oken, dveří a dalších stavebních konstrukcí. Doplňující bude informace zástupce Evropské komise pro stavebnictví, který objasní propojení Evropské směrnice EPBD 2018 s pojmem automatizace a oborem LOP, oken a dveří.

Na uvedená témata budou hovořit jak čeští, tak opět i zahraniční odborníci. K účasti na konferenci se můžete přihlášovat na webu ČKLOP zde. Program naleznete zde.

12. konference ČKLOP se koná 28. března 2019

tisková zpráva, wd