Konference, semináře

Pozvánka na konferenci Izolace 2021

Online konference na téma „izolace a konstrukční detaily plochých střech“ se uskuteční 4. února.

Konference Izolace 2021

Vážení přátelé, dámy a pánové,

rád bych Vás osobně všechny pozval na konferenční webinář Izolace 2021. Měli bychom vzdorovat nepříznivé situaci, že využijeme toho, co nám současný stav umožňuje. Umožňuje nám nelimitované množství posluchačů, takže budu velmi rád, za vaši účast na tomto semináři a trochu to budu brát jako ochotu se jiným způsobem potkat a získat zajímavé informace.

V pátek jsem mluvil s kamarádem, který mi inzeroval, otevřeme si v kanceláři „bečku“ a budeme poslouchat, co moudrého se dozvíme. Je to Moravák. Toto je správný postup. Prosím, nemáme možnost Vás pozvat a osobně pozdravit v rámci klasického formátu konference, klasického osobního setkání. Ale formát, který jsme zvolili, bude doufám také zajímavý a prospěšný a najdeme v něm nové možnosti komunikace a to, že se postavíme nepříjemné zdravotní situaci a užijeme si příjemný den s novými informacemi.

Velká část mé osobní činnosti je výuka a šíření informací, resp. vzdělání v mé oblasti, tedy izolacích. Každá etapa života poskytuje jiné možnosti. Teď jsme ve světě digitálním a pomoci si můžeme pouze sami akceptací dané situace a využitím technických možností, které to poskytuje.

Zde je však velký problém v šíření informací, resp. v šíření dezinformací. U izolací je to stejné u techniky, akorát s tím vypínáním nesmyslů je to složité. Na internetu se vyskytuje spousta technických nesmyslů, které pak jsou neustále opakovány a moji studenti mi říkají „….ale já jsem si to vygooglil…..“ a já pak ve své duši šílím, protože si „vygooglili“ nesmysl, který bezhlavě a bezmyšlenkově použili. Nejvíce jsme v jednom jednoduchém detailu, který byl „vygooglen“ našli 17 významných vad.Takže letošní webinář bude o důležitosti konstrukčního detailu, protože všichni přednášející nám potvrdili, že detail je to nejvýznamnější na co je potřeba se soustředit, že tam vznikají ty největší vady a chyby v celém průběhu realizace izolačních systémů, ploché střechy nevyjímaje.

Druhá část příspěvků bude snad ještě důležitější. Požádal jsem přednášející, aby (je-li to součást jejich standardní práce) nám představili zacházení s technickými informacemi. Tj. kde je možné najít konstrukční detaily, které jsou garantované a kde není možné najít mraky chyb. Které jsou funkční a garantují funkčnost a životnost. Takže příspěvky na naší konferenci budou složené ze dvou částí – technické zajímavosti, zejména v oblasti detailů (pokud možno aktuální) a druhá část bude o technických informacích a pohledu na a ně.

V rámci A.W.A.L. s.r.o. se snažíme informace šířit. Již před mnoha lety jsem začali budovat informační stránku www.izolace.cz, která je naší vlajkovou lodí, co se týče technických informací, která je naší dominancí, tedy z oblasti izolací a všeho co je k tomu přidružené.

Na této stránce jsou dvě části:
Techn. řešení – IZOLACE.cz – zde jsou soustředěny příklady technických podkladů výrobců izolací a izolačních systémů, případně konstrukčních prvků určených pro izolační systémy. Zde se budou soustředit všechny informace o izolacích, které budou dostupné a projdou přes naši kontrolu, tak abychom eliminovali nejhrubší nedostatky a neuveřejňovaly informace, které jsou mylné a zavádějící. Samozřejmě, že se budou vyskytovat omyly a nedostatky, ale ty se nám snad podaří, a to i za Vaší laskavé pomoci, eliminovat.

Výuka – IZOLACE.cz – zde jsou soustředěny texty pro výuku, dominantně stavebních izolací a izolačních systémů. Zhruba to odpovídá struktuře, výuky na FA ČVUT, protože páteří této části www jsou moje přednášky z oblasti izolací, pro všechny předměty, které v rámci svých pedagogických povinností a radostí řeším. Tj. navrhování izolačních systémů, ale též jejich vady a poruchy – tj. stavební patologie.

V rámci celé činnosti firmy A.W.A.L. s.r.o., kromě klasické technické činnosti, klademe velký význam na vzdělávání a šíření informací. Tato je také dominantní účel, proč se snažíme za každou cenu uspořádat tento webinář a doufáme, že to odborná veřejnost ocení a připojí se k nám on-line již 4.2.2021. Vezměte si k tomu „bečku“ nebo něco příjemného a buďte s námi.

Současně děkuji všem přednášejícím, kteří nás v naší snaze nenechali. Moc si toho vážíme.

Těším se na tuto „premiéru“ nového formátu konference a prosíme o Vaši podporu.

Ing. Marek Novotný, Ph.D., odborný garant konference Izolace 2021 a celý A.W.A.L.