Konference, semináře

Pozvánka na konferenci Stavby z přírodních materiálů 2019

Spolek Baobaby, z. s., již tradičně pořádá pro všechny příznivce přírodního stavitelství, ekologických stavebních materiálů a úsporných technologií 6. ročník konference Stavby z přírodních materiálů 2019. Koná se 8.–10. března 2019 v kulturním zařízení Domovina v Praze 7 (Na Maninách 1525/32a). Letošní ročník jsme se rozhodli porozhlédnout po našich končinách a sestavit program z přednášek místních odborníků, kterých v České republice a v sousedních státech máme hned několik.

Čeká vás zajímavý program a setkání s osobnostmi přírodního stavitelství u nás. Josef Chybík, bývalý děkan Fakulty architektury v Brně a autore několika knih o nízkoenergetických domech z přírodních materiálů konferenci zahájí. Z Německa zavítá stavitel Robin Ehling z architektonického ateliéru Deltagruen Architektur, který patří k lídrům přírodního stavitelství v Německu. Vystoupí dále uznávaní čeští stavitelé, řemeslníci, umělci, tvůrci, architekti, projektanti, inovátoři a vynálezci.

Přijďte načerpat inspiraci a kontakty pro svou stavbu nebo rekonstrukci v přírodním duchu! Aktuální informace, efektivní přístupy, vhodné techniky, nejlepší materiály, osobní příběhy a zkušenosti. Kromě tradičních témat, jako jsou stavění ze slámy, hlíny nebo dřeva a bydlení v souladu s přírodou, se konference věnuje také tematice šetrného hospodaření s vodou, udržitelným technologiím a hospodaření, inovativním projektům, komunitní spolupráci a cirkulární ekonomice. Najdeme zde také tržiště výrobků a prezentaci firem a poradny, kde můžete konzultovat svoje projekty.

V minulém roce se konference zúčastnilo na 500 osob převážně z řad architektů, projektantů, budoucích stavebníků, řemeslníků a studentů. Vstupenky je možné zakoupit na jednotlivé dny nebo na celou konferenci. Všechny potřebné informace včetně programu a on-line přihlášky najdete zde.

Nicol Vondra

Konference Stavby z přírodních materiálů 2019