Konference, semináře

Pozvánka na konferenci Zkoušení a jakost ve stavebnictví 2012

Ústav stavebního zkušebnictví Fakulty stavební VUT v Brně, pod záštitou děkana Fakulty stavební prof. Ing. Rostislava Drochytky, CSc., pořádá 6. ročník konference Zkoušení a jakost ve stavebnictví. Koná se 2.–3. října 2012 od 9 h v aule A203 na Fakultě stavební VUT v Brně, Veveří 95.
Z pohledu odborné veřejnosti se konference Zkoušení a jakost ve stavebnictví velmi záhy zařadila po bok již tradičních konferencí v oblasti stavebnictví, a naopak dokázala jednotlivé obory vhodně propojit, vzhledem k faktu, že právě stavební zkušebnictví je samo o sobě interdisciplinárním oborem. O oblibě této akce vypovídá i fakt, že s celou řadou odborníků v oboru se na konferenci setkáváme pravidelně každým rokem. Stejně tak se z pohledu účastníků stalo oblíbeným místo pořádání, tedy prostory Fakulty stavební VUT v Brně.
Organizátoři doufají, že se konference stejně jako v minulých letech stane pro celou odbornou veřejnost zdrojem informací o posledních novinkách na poli zkoušení ve stavebnictví. Měly by zde být prezentovány nové metody, a současně praktické zkušenosti s využíváním metod stávajících. Významnou náplní konference by mělo být i využití zkušebních metod pro hodnocení jakosti stavebních materiálů, výrobků a objektů a současně k rozvoji a udržování systémů kvality.
Pro pořádající Ústav stavebního zkušebnictví je tento rok obzvláště významným, neboť k 1. 6. 2012 vzpomínáme 50. výročí zřízení katedry stavebnin a zkušebních metod, jejímž vedením byl pověřen docent Ing. Karel Hollan. Dnešní Ústav stavebního zkušebnictví je přímým pokračovatelem této katedry. Organizátoři konference by rádi v kontextu se zmíněným výročím založili novou tradici, a sice v rámci konference každoroční udělování Ceny Karla Hollana za celoživotní přínos v oboru zkoušení ve stavebnictví.
Konference je zařazena do akreditovaného vzdělávacího programu pro členy ČKAIT a hodnocena 2 body.
 
Programové schéma:
Úterý 2. října 2012
 9.00 Slavnostní zahájení
11.00 BLOK I. Zkoušení betonových konstrukcí
14.00 Slavnostní udělení Ceny Karla Hollana
          BLOK II. Zkoušení kovových konstrukcí
19.00 Společenský večer
               
Středa 3. října 2012
 9.00 BLOK III. Zkoušení dalších stavebních hmot, dílců a konstrukcí
14.00 BLOK IV. Normalizace a certifikace ve stavebnictví, řízení jakosti a kvality
 
Na konferenci Zkoušení a jakost ve stavebnictví 2012 se můžete přihlásit on-line prostřednictvím formuláře pro přihlášení a zaslání anotace na www.zkouseniajakost.cz. Přijetí přihlášky a anotace bude potvrzeno e-mailem. V potvrzovacím e-mailu obdržíte variabilní symbol a číslo bankovního účtu pro platbu vložného.
Vložné je třeba uhradit v plné výši před konáním konference, a to výhradně bankovním převodem. Výše vložného je dána datem přihlášení prostřednictvím on-line formuláře.
 
Kontakty na organizátory:
Prof. Ing. Leonard Hobst, CSc., odborný garant konference, předseda vědeckého výboru
E-mail: hobst.l@fce.vutbr.cz, tel.: +420 541147836
Ing. Ondřej Anton, Ph.D., tajemník konference, člen vědeckého výboru
E-mail: anton.o@fce.vutbr.cz, tel.: +420 541147823, mobil: +420 604421470
Ing. Věra Heřmánková, Ph.D., tajemník konference, člen vědeckého výboru
E-mail: hermankova.v@fce.vutbr.cz, tel.: +420 541147817, mobil: +420 604158023
 
wd