Konference, semináře

Pozvánka na mezinárodní seminář Dřevostavby 2018

Vyšší odborná škola Volyně a Oblastní kancelář ČKAIT České Budějovice zvou na 22. mezinárodní odborný seminář na téma Dřevostavby – stavební systém budoucnosti, dřevo, surovina moderního člověka, ekologie, úspory energií, suchá výstavba. Koná se 28. a 29. března 2018 v areálu VOŠ a SPŠ Volyně.

Tematické okruhy:
– Dřevo, jeho vlastnosti a ochrana
– Materiály a polotovary používané pro dřevostavby
– Vícepodlažní dřevostavby
– Rekonstrukce dřevěných staveb
– Úspory energií, vytápění, ekologické aspekty
– Požární ochrana při realizaci dřevostaveb

Přednášet budou odborníci z Finska, Norska, Švýcarska, Kanady, Rakouska, Německa, Slovenska a České republiky. Simultánní překlad pro účastníky z ČR bude zajištěn.

Seminář je určen architektům, projekčním, investorským a realizačním firmám, které se zabývají problematikou dřevostaveb, ekologie a úsporami energií, řídícím pracovníkům resortu stavebnictví a dřevozpracujícího průmyslu, pedagogům odborných škol a široké odborné veřejnosti. Seminář je akreditován v rámci projektu celoživotního vzdělávaní členů ČKAIT ohodnocen dvěma body.

I v letošním roce mají všichni účastníci možnost navštívit souběžně pořádaný workshop. Bude to ve čtvrtek dopoledne na téma Stavebněfyzikální problémy moderních dřevostaveb ve spolupráci s UCEEB v prostorech vzdělávacího centra v suterénu školy (pro účastníky semináře Dřevostavby bezplatný).

V rámci semináře Dřevostavby bude rovněž představeno Vzdělávací středisko (nadregionálního významu) pro zpracovatelský průmysl. V uvedeném prostoru je umístěna CNC technologie na výrobu dřevěných konstrukcí, krovů i celých dřevostaveb. Jsou připraveny ukázky použití CNC technologie v praxi.

Bližší informace k semináři podají Ing. František Volmut nebo Ing. František Řáha na tel.: 383 457 025 nebo 383 372 257. Pozvánku, časový rozvrh semináře a on-line přihlášku najdete zde.

wd