Dřevěné a montované konstrukce, Konference, semináře

Pozvánka na seminář Dřevostavby 2020

Ve dnech 7. a 8. dubna 2020 se uskuteční na VOŠ Volyně již XXIV. ročník odborného semináře Dřevostavby – stavební systém budoucnosti; dřevo, surovina moderního člověka. Seminář je určen projekčním, investorským a realizačním firmám, které se zabývají problematikou dřevostaveb, řídicím pracovníkům resortu stavebnictví a dřevozpracujícího průmyslu, pedagogům odborných škol, studentům a široké odborné veřejnosti. Seminář má poskytnout odborné veřejnosti informace o trendech použití dřeva, materiálů na bázi dřeva ve stavebnictví, seznámit s konstrukčními systémy dřevostaveb a některými důležitými technickými a legislativními problémy při jejich řešení. Bude zaměřen též na oblast rekonstrukcí a obnovy dřevostaveb.

Přednášet budou přední podnikatelé a univerzitní učitelé z Kanady, Německa, Švýcarska, Velké Británie, Finska, Norska, Rakouska, Slovenska a České republiky. VOŠ Volyně navazuje tímto seminářem na předchozích dvacet tři úspěšných ročníků. Škola se snaží o propojení vyššího studia s praxí a vysokými školami a věří, že toto spojení je jednou z podmínek rozvoje a zvyšování kvality vyššího odborného studia i rozvoje výstavby dřevostaveb.

Tematické okruhy:
– Dřevo – surovina moderního člověka;
– Architektura dřevěných staveb v Kanadě a severní Evropě;
– Požární odolnost dřevěných konstrukcí;
– Materiály a polotovary používané pro dřevostavby;
– Normalizace při navrhování a realizaci dřevostaveb;
– Dřevostavby v českém a slovenském prostředí;
– Příklady realizací dřevostaveb;
– Úspory energií, vytápění, ventilace, ekologické aspekty;
– Konstrukce, rekonstrukce, obnova a ochrana staveb ze dřeva.

V rámci semináře Dřevostavby se v kongresovém centru VOŠ Volyně koná ve středu 8. 4. 2020 workshop s názvem Tepelně-vlhkostní souvislosti dřevostaveb, který pořádá Výzkumné centrum energeticky efektivních budov ČVUT (UCEEB).

Seminář je akreditován v rámci projektu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT a ohodnocen dvěma body. Bližší informace včetně formuláře na přihlášení on-line můžete získat na webu konference nebo na adrese:
VOŠ Volyně
Resslova 440
387 01 Volyně
tel.: 383 372 817, 383 457 030
e-mail: skola@volyne.cz

wd