Konference, semináře

Pražské rozhovory pokračují – přijede Daniela Hammer-Tugendhat

Během pátého pokračování Pražských rozhovorů, organizovaných Rakouským kulturním fórem, vystoupí v pondělí 1. října 2012 od 18 hodin ve víceúčelovém sále Ministerstva kultury ČR na Maltézském náměstí Daniela Hammer-Tugendhat – nejmladší dcera Grety a Fritze Tugendhatových, původních majitelů slavné brněnské vily Tugendhat, aby s pomocí fotografií a dobových dokumentů zavzpomínala na osud této perly funkcionalismu.
Daniela Hammer-TugendhatTým, díky jemuž byla cenná památka v posledních třech letech citlivě opravena a získala zpět část původního vybavení, vedl její manžel Ivo Hammer a i ten bude na přednášce přítomen. Přednáška proběhne v německém jazyce a bude simultánně tlumočena do češtiny. Více informací najdete na stránkách Rakouského kulturního fóra www.rkfpraha.cz.
 
Pražské rozhovory / Prager Gespräche
Významné evropské osobnosti z oblasti vědy, umění, kultury a hospodářství zve do Prahy Rakouské kulturní fórum, pořadatel přednáškové řady, která navazuje na kulturně-politické rozhovory mezi Prahou a Vídní. Ty se konaly z iniciativy Rakouského rozhlasu v šedesátých letech minulého století. V jejich novodobém pokračování se zaměřuje na témata, která překračují rámec aktuálního dění a reflektují „bytí“ a „dobu“. V Praze tak dosud vystoupili rakouský univerzitní profesor, filosof a esejista Konrad Paul Liessmann, basilejský biochemik Univ. Prof. Dr. Gottfried Schatz, předseda správní rady firmy Nestlé Dr. Peter Brabeck-Letmathe a dlouholetý předseda představenstva Deutsche Lufthansa AG Wolfgang Mayrhuber.
tisková zpráva