Konference, semináře

Přednáška Moderní textilní materiály pro obecné aplikace

V rámci cyklu Materiology, který pořádá společnost Happy Materials, se dne 23. 11. 2011 od 10 h uskuteční přednáška prof. Ing. Jiřího Militkého, CSc., na téma Moderní textilní materiály pro obecné aplikace.
PozvánkaPřednáška se koná v budově VŠUP (nám. Jana Palacha 80, Praha 1).
Prof. Militký působí na Textilní fakultě Technické univerzity v Liberci a ve své přednášce se bude věnovat vývoji speciálních vláken pro technické aplikace, inteligentním textiliím a použití nanotechnologií v tomto oboru.
Dlouhodobým trendem v oblasti textilních struktur je integrace výsledků vývoje v chemii a fyzice materiálů a inženýrství pro výrobu oděvních textilií schopných adaptace na změny podmínek okolí a speciálních technických textilií s unikátními vlastnostmi pro různé aplikace. Textilní struktury současnosti a budoucnosti mají dvojí roli. Jsou spotřebním zbožím, ale také speciálním konstrukčním materiálem se specifickými projevy, kterých se využívá ve stavebnictví, architektuře, elektronice aj.
Účast na přednášce je zdarma po rezervaci na info@happymaterials.com.
Společnost Happy Materials je zakladatelem a provozovatelem české pobočky sítě knihoven materiálů MatériO. Více na www.materio.czwww.happymaterials.com.
mi podle podkladů pořadatele