Konference, semináře

Přihlaste se na víkendové kurzy řemesel a dovedností

Škola dovedností a řemesel Takuara připravuje na letošní léto sérii letních víkendových kurzů s řemeslnou a stavební tematikou. V kurzech se budeme zabývat konopnými, hliněnými a slaměnými stavbami. Jeden z kurzů bude zaměřen i na bambus jako stavební materiál. Další možností je naučit se základy kovářství nebo kamenictví. V permakulturním kurzu bude možné se seznámit s netradičním pojetím designu nejenom zahrad.
Lektory našich kurzů jsou i například známý pražský architekt Petr Suske, autor Sluneční školy v Himálaji Jan Tilinger nebo předseda občanského sdruženi Konopa Michal Ruman. 
Cílem Školy dovedností a řemesel Takuara je pomoci naučit se nejzákladnějším postupům různých řemesel a umožnit tak lidem žít soběstačněji, nezávisleji a v neposlední řadě s pocitem, že je mnoho věcí, které dokážou vytvořit. Na podzim bychom rádi spustili další kurzy v Praze, například kurz elektrovoltaiky nebo šití bot. Rádi bychom také v budoucnu připravili, jako protipól stavebním kurzům, kurzy řemesel s více „ženskou tematikou“, například zaměřených na výrobu sýrů, bylinkářství, vaření, šití, pletení…

 
Termíny kurzů:
12.–14. 7. – Stavby z nepálené hlíny (Petr Suske)
19.–21.7. – Konopné stavby (Michal Ruman)
26.–28. 7. – Kovářský kurz (Roman Šimon)
2.–4. 8. – Stavby z nepálené hlíny Jan Tilinger)
9.–11. 8. – Kamenický kurz (Aleš Truchlý)
16.–18. 8. – Práce s bambusem (J. Tilinger a E. Machová)
23.–25. 8. – Úvod do permakultury (Miroslav Jílek)
30. 8.–1. 9. – Slaměné stavby (Jakub Wihan)
 
Kurzy se budou konat ve Smilovicích (okres Rakovník), cca 50 km SZ od Prahy. Kurzy budou probíhat od pátečního večera do nedělního odpoledne. Ceny 2800–3200 Kč zahrnují ubytování a jídlo. Kurzy je možné si po dohodě i odpracovat.
Bližší informace: www.takuara.cz, Eva Machová, tel.: +420 702 44 24 22, e-mail: eva@takuara.cz
tisková zpráva