Informace výrobců, Konference, semináře

Připojte se k celosvětové konferenci roku: Build For Life Conference

Profesoři z amerického Harvardu, britského Oxfordu nebo architekti z prestižního rakouského studia budou patřit mezi více než 90 řečníků třídenní on-line konference Build For Life pořádané společností VELUX ve dnech 15. až 17. listopadu 2021. Build for Life 2021 Conference je i pro vás pozvánkou k účasti na celosvětové diskusi o tom, jak mohou budovy přispět ke zdravému životnímu prostředí a zlepšit kvalitu života lidí na celé planetě. Digitální konference, ke které se světoví odborníci připojí ze dvou hlavních pódií dánské Kodaně, se můžete zúčastnit zdarma, stačí se zaregistrovat zde.

Ve společnosti VELUX věříme, že musíme aktivně řešit výzvy 21. století související s klimatem. Je třeba tak učinit ve spolupráci se stavebním průmyslem a podílet se na stavbě zdravých a udržitelných budov, které přispívají ke kvalitě života lidí i planety. V rámci naší strategie udržitelnosti jsme se zavázali podniknout kroky směrem k pozitivní změně a zaměřit se na to, jak mohou budovy pomoci řešit globální výzvy pomocí udržitelných řešení. Jedním ze způsobů je i konference Build for Life, průkopnická multidisciplinární iniciativa započatá v roce 2021, s cílem propojit lidi a planetu prostřednictvím kvalitního designu budov.

Zúčastnit se této celosvětové výměny nápadů můžete od 15. do 17. listopadu, kdy se sejdou architekti, stavitelé, výzkumní pracovníci a další významní představitelé veřejného mínění. Diskutovat budou o klíčových výzvách a příležitostech, jimž stavební průmysl čelí.

Build for Life Conference 2021

Součástí konference bude VELUX Daylight Symposium

Součástí konference Build for Life 2021 bude 9. VELUX Daylight Symposium, které je určené pro vědce, architekty a další osoby s profesionálním zájmem o denní světlo v moderním stavebnictví.

„Jak můžeme přispět k udržitelnému rozvoji pomocí návrhu budov?“ Podívejte se na třídenní program VELUX, rezervujte si místo a zapojte se do konverzace o budoucnosti budov a také o tom, jak společně můžeme podpořit udržitelnost ve stavebnictví.

Co můžete čekat od konference Build for Life Conference 2021?
• Bezplatná digitální akce s více jak 90 řečníky z celého světa
• Nevšední zážitek z virtuální konference plné technologických novinek
• Dvě virtuální pódia s přednáškami inspirativních odborníků z oboru
• Compass Stage se zaměřením na výzvy a příležitosti architektury dneška
• Daylight Symposium Stage se zaměřením na význam denního světla v designu
• Nové poznatky a pohledy související s udržitelným stavěním
• Úvod do inovativních globálních stavebních inovací

Zdroj: VELUX

Jedna vize – dvě pódia

Compass Stage
Prozkoumejte sedm největších výzev současného stavebnictví, mezi které patří potřeba flexibility v designu, sílící role budov v našich komunitách, nové požadavky na zdravější a udržitelnější životní prostory.

Mezi hlavní řečníky na odpolední Compass Stage (13:00 – 18:00) najdete:
• Joseph Allen, asistent profesora, Harvard T.H. Chan School of Public Health
Joseph Allen nabídne čerstvý pohled na čerstvý vzduch v budovách s využitím nejnovějších poznatků vědy a výzkumu, aby ukázal, jak zdravé vnitřní prostory podporují výkon a pohodu.
• Juri Troy, profesor na HFT Stuttgart, majitel JT Architects, Rakousko
Juri Troy vysvětlí hodnotu a nutnost navrhování budov s dlouhou životností. Udržitelný design představí na svém projektu The Sunlight House.

The Daylight Symposium Stage
Od roku 2005 zkoumá Daylight Symposium význam denního světla při stavbě zdravých budov. V letošním roce se sešlo více než 40 lídrů z oblasti výzkumu a praxe, aby odpověděli na základní otázku: Jak můžeme překlenout propast mezi výzkumem a praxí v otázce denního světla?

Mezi hlavní řečníky na ranní Daylight Symposium Stage (10:30 – 12:00) patří:
• Jakob Strømann Andersen (Dánsko), Ředitel pro inovace a udržitelnost, Henning Larsen Architects
Mohou generativní algoritmy zlepšit práci s denním světlem? Jakobova prezentace se bude touto otázkou zabývat a ukáže, jak můžeme prozkoumat množství návrhů s denním světlem a identifikovat ty nejlepší.
• Manuel Spitschan (UK), University Research Lecturer, Katedra experimentální psychologie na Univerzitě v Oxfordu
Manuel Spitschan bude diskutovat o principech cirkadiánní a neuroendokrinní fototransdukce a o tom, jak lze poznatky získané z vědeckých a terénních studií využít k podpoře praxe.
• Till Roenneberg (Německo), Emeritní profesor lékařské fakulty LMU Mnichov. Prezident World Federation of Societies for Chronobiology (WFSC)
Till Roenneberg bude preezentovat poznatky z nedávných studií zkoumajících, jaký vliv na nás měly změny životního stylu a prostředí během lockdownu v době covidu.
• Yvonne de Kort (Nizozemí), Profesorka a vedoucí Katedry environmentální psychologie interakce mezi člověkem a technologií, Oddělení průmyslového inženýrství a inovativních věd na Eindhoven University of Technology (TU/e)
Yvonne de Kort představí projekt LIGHTCAP, evropskou školicí síť v rámci projektu Marie Skłodowska-Curie. LIGHTCAP si klade za cíl poskytnout inovativní impuls pro naše nahlížení na složité a komplexní vztahy mezi světlem, vnímáním, pozorností a poznáním.

Build for Life Conference 2021

podle podkladů společnosti VELUX