Konference, semináře

RHEINZINK pořádá školení klempířů z Česka i Slovenska. Už po pětadvacáté

SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové hostí v lednu již 25. ročník odborného školení RHEINZINK pro klempíře. Účastníci z Česka i Slovenska se pod vedením předních expertů týden zdokonalují v používání titanzinku na střešní krytinu a oplechování. Kromě řemeslníků a stavebních firem se akce tradičně účastní i vybraní studenti „Vocelovky“, kteří tak získávají významnou konkurenční výhodu ve stále žádanějším odvětví.

Nedostatek klempířů na trhu je stále citelnější, přesto zájem o studium neroste. Tento trend se dlouhodobě snaží změnit střední škola a učiliště Vocelova. Ve spolupráci s největším českým výrobcem titanzinkových krytin společností Rheinzink pořádá i letos v lednu dva turnusy týdenních klempířských seminářů (od 7. do 11. 1. a od 14. do 18. 1.).

„Učňovské školství se potýká s nedostatkem zájmu o studium. Důsledkem je nedostatek řemeslníků, zejména ve stavebnictví, a dlouhé čekací lhůty zákazníků. Každoroční školení napomáhá zatraktivnění klempířského řemesla a naši žáci oboru klempíř zde získají cenné zkušenosti při práci s nejmodernějšími materiály a stavebními postupy. Zvyšují si tak kvalifikaci ještě před vstupem do profesního života,“ vysvětluje Lukáš Nepokoj, ředitel SOŠ a SOU Vocelova. Semináře jsou zaměřeny zejména na praktické opracování nejčastějších detailů střech a fasád. „Podpora řemeslného mistrovství klempířů je v zájmu všech – výrobců, investorů i samotných řemeslníků. Kvalitní materiál vyžaduje kvalitní zpracování. Při dokonalém zvládnutí řemesla vznikají estetické, ambiciózní a dlouhodobě funkční objekty,“ uvádí Petra Knyplová, tisková mluvčí pořadatelské firmy Rheinzink.

Máte-li zájem o podrobné informace k tomuto školení 2019 a o přihlášku, kontaktujte organizátory prostřednictvím e-mailu: info@rheinzink.cz.

podle podkladů společnosti RHEINZINK

RHEINZINK pořádá školení klempířůRHEINZINK pořádá školení klempířů