Konference, semináře

Seminář Jak postupovat při koupi nového bytu nebo rodinného domu

STUDIO AXIS, spol. s r. o., pořádá v úterý 27. 9. 2011 od 9 h seminář Jak postupovat při koupi nového bytu nebo rodinného domu. Koná se v Centru vzdělávání ve stavebnictví, Lisabonská 4, Praha 9.
Seminář je určen jak zájemcům o koupi nemovitosti tak i odborníkům. Obsahem bude: Koupě nového bytu nebo rodinného domu a kritéria pro jeho výběr. Spolupráce s developerem. Postup a smlouvy při koupi nemovitosti a na co si dát pozor. Uplatnění správné sazby DPH. Daňové povinnosti prodávajícího a kupujícího. Technická přejímka nemovitosti. Závady a jejich reklamace. Předávací protokol a spousta příkladů z praxe… Účastníci semináře obdrží zdarma příručku Kupujeme nový byt.
 
Přednášející a obsah semináře:
Jak postupovat při výběru nového domova?
Mgr. Jana Hrabětová, ředitelka portálu Kdechcibydlet.cz: Základní kritéria pro výběr nového bytu nebo rodinného domu. K-index. Spolupráce s developerem nebo RK.
Smluvní vztahy a zápis do katastru nemovitostí
JUDr. Richard Gürlich, Ph.D., Advokátní kancelář Gürlich & Co.: Postup při koupi nemovitosti. Smlouvy při koupi nemovitosti. Na co si dát pozor při nabývání nemovitostí.
Daně a poplatky
Ing. Petr Kout, CSc., daňový poradce: Je uplatňována správná sazba DPH? Jaké další daňové povinnosti (přiznání, platba daně) má prodávající a kupující? Jaké hrozí sankce při nesplnění povinností vůči finančnímu úřadu?
Technická přejímka nového bytu nebo domu
Doc. Ing. Václav Kupilík, CSc., Fakulta stavební ČVUT: Změny v průběhu stavby. Závady zjevné a skryté. Důsledky vyplývající z odsouhlasení předávacího protokolu. Příklady z praxe.
 
Pořadatel:
STUDIO AXIS, spol. s r. o.
tel.: 277 775 917–18
 
Podrobné informace a on-line přihlášku najdete ZDE.
wd