Konference, semináře

Seminář Zahradní úpravy, realizace a plánování zahrad

Národní stavební centrum (NSC) zve na odborný seminář Zahradní úpravy, realizace a plánování zahrad, který se koná 1. prosince 2011 od 9 h na adrese Bauerova 10, 603 00 Brno (areál BVV mezi branami 9 a 10, přednáškový sál – 1. patro).
Seminář je zaměřen na zakládání a realizace zahrad, záhonů a předzahrádek, zahradní úpravy městského prostředí a průmyslových objektů. Dále se věnuje zavlažováním zahrad, výstavbou vodních ploch jako zahradní rybníčky a jezírka. Pozornost je věnována také stavebním úpravám zahrad (chodníky, terasy, ploty, zídky) a malým zahradním stavbám (pergoly, zahradní krby, grily atd.).
 
Přednášejí:
Ing. Jana Šimečková, Bc. – Svaz zakládání a údržby zeleně
Ing. Petr Mičola – autorizovaný architekt v oboru krajinářská architektura
Ing. Jitka Vágnerová – autorizovaná architektka v oboru krajinářská architektura
 
Program:
BLOK I: Pokoj s nebesy – Cesta historií k soudobé obytné zahradě; Ing. Petr Mičola;
BLOK II: Trendy v tvorbě zahrad, příklady ze světa i ČR (zahrady oceněné v soutěži Zahrada roku 2004–2011); Ing. Jana Šimečková;
BLOK III: Prvky zahradní architektury; Ing. Jitka Vágnerová
Zahradní stavby – úvod do problematiky. Stavební zákon a legislativa. Rozdělení zahradních staveb dle typů, zásady navrhování a realizace – chodníky, terasy, zídky, oplocení pergol, příklady.
 
Seminář je zařazen do projektu celoživotního vzdělání členů České komory autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě a ohodnocen 1 bodem.
 
Přihláška:
– elektronická ZDE,
– telefonicky na 541 159 448,
 
Kontaktní osoba:
Bc. Zuzana Svobodová
Národní stavební centrum, s. r. o.
Bauerova 10/491
603 00 Brno
tel.: 541 159 448, 725 076 209
e-mail: svobodova@stavebnicentrum.cz
 
wd