Konference, semináře

Seminář Zpevňování, těsnění a kotvení horninového masivu a stavebních konstrukcí 2020 – výzva

Katedra geotechniky a podzemního stavitelství Fakulty stavební VŠB – Technické univerzity Ostrava spolu s firmou Minova Bohemia, s. r. o. pořádají 25. ročník mezinárodního semináře Zpevňování, těsnění a kotvení horninového masivu a stavebních konstrukcí, konaného pod záštitou České tunelářské asociace ITA-AITES, České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, předsedy Českého báňského úřadu a děkana Fakulty stavební VŠB – Technické univerzity Ostrava. Koná se 5.–6. 3. 2020 v Nové aule VŠB-TU Ostrava, ul. 17. listopadu 15/2172, Ostrava-Poruba.

Organizátoři vyzývají zájemce o zpracování příspěvku do sborníku! V případě zájmu zašlete krátkou anotaci nejpozději do 31. prosince 2019. Šablonu příspěvku [DOTX] najdete zde.

Hlavní témata
– Využití moderních technologií a materiálů pro zvýšení bezpečnosti a odstraňování poruch a havárií v podzemním stavitelství a hornictví;
– Aplikace nových materiálů a technologií pro stabilizaci důlních děl ve složitých přírodních podmínkách a velkých hloubkách (kotvení a svorníkování, nové materiály pro stavbu základkových pasů, kombinované výztuže, bezpečnostní hráze apod.);
– Nové poznatky z oblasti materiálů a technologií pro zpevňování a těsnění horninového masivu a stavebních konstrukcí;
– Zkušenosti z realizací v oblastech hornictví, podzemního a pozemního stavitelství;
– Rozvoj technologií zpevňování a těsnění hornin a horninového masivu;
– Problematika stabilizačních opatření při ražení podzemních děl;
– Těsnění podzemních konstrukcí a izolace proti vodě;
– Řešení geotechnických úkolů v praxi.

Garanti semináře
Doc. RNDr. Eva Hrubešová, Ph.D. (VŠB – Technická univerzita Ostrava)
Ing. Petr Kučera (Minova Bohemia, s. r. o.)

Další podrobnosti o programu, možnostech ubytování či on-line registraci najdete na webu Fakulty stavební VŠB – Technické univerzity Ostrava zde.

Kontakt:
Hana Sedlářová
Ludvíka Podéště 1875/17, 708 00 Ostrava-Poruba
Tel.: +420 597 321 943
E-mail: hana.sedlarova@vsb.cz

wd