Konference, semináře

Semináře NSC v březnu 2012

Národní stavební centrum, s. r. o., (NSC) zve na odborné semináře konané v měsíci březnu. Všechny se uskuteční v Brně v areálu brněnského výstaviště na adrese Bauerova 10 (mezi branami 9A a 9B). Semináře jsou zařazeny do programu celoživotního vzdělávání ČKAIT a ČKA.
Rizika spojená se stavební výrobou – 13. 3. 2012
Garant:
Doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D.; VUT Brno, Fakulta stavební
Anotace: Obsahem semináře je vytipování různých druhů rizik souvisejících s celým průběhem stavební výroby, platné právní předpisy a návazně praktická opatření ke snížení a zamezení těchto rizik. V průběhu kurzu se účastníci naučí teoretickým i praktickým postupům při řízení rizik při realizaci pozemních staveb.
Podrobnosti ZDE.
On-line přihláška ZDE.
 
Montované dřevostavby – 15. 3. 2012
Garant:
Zdeněk Kaňa; Úsporné bydlení, s. r. o.
Anotace: Seminář se zaměřuje na základní úvod do problematiky dřevostaveb, jejich rozdělení, konstrukční systémy, na správný návrh vnitřního prostředí těchto staveb a vnitřní technologie a dále se věnuje procesu přípravy a realizace dřevostaveb. Cílem semináře je získat vědomosti a zkušenosti s výstavbou dřevostaveb.
Podrobnosti ZDE.
On-line přihláška ZDE.
 
Konstrukce a detaily historických staveb – 23. 3. 2012
Garant:
PhDr. Zdeněk Vácha; Národní památkový ústav v Brně
Anotace: Seminář je zaměřen na problematiku osvědčených a léty prověřených stavebních detailů, konstrukčních systémů, architektonických detailů (např. detaily bednění, roubení, zděných konstrukcí, výplní otvorů, krovů, střech, kování, oplechování atd.).
Podrobnosti ZDE.
On-line přihláška ZDE.
 
Automatizace v budovách. Inteligentní domy – 29. 3. 2012
Garant:
Ing. Jiří Hronek; ATX, s. r. o.
Anotace: Seminář se zaměřuje na inteligentní budovy a architekturu – úvod, definice – rozbor, rámcový koncept inteligentních budov, dvojí roli inteligence koncového uživatele, prostředí budov, koncept eko-domu (Eco Ideas House), úspornou stavbu, energetické úspory při výstavbě, materiálové úspory, integraci energií ve stavebnictví, koncept energeticky integrované budovy, systém energetických úspor – návrh konkrétních opatření přímo v rámci budovy a ve vztahu k přístrojům a zařízením, skleněné fasády, návrh budovy s maximálním ohledem na životní prostředí, prostředí budov, lidé a vliv elektromagnetických a elektrických polí, baubiologie, inteligentní elektroinstalace a automatizované systémy řízení budov (ASŘB).
Podrobnosti ZDE.
On-line přihláška ZDE.
 
Revitalizace památkově chráněných budov – 30. 3. 2012
Garant:
PhDr. Zdeněk Vácha; Národní památkový ústav v Brně
Anotace: Seminář je zaměřen na rekonstrukce památkově chráněných budov, zejména na zlepšování tepelnětechnických vlastností, úspor energií, modernizace objektů, legislativní požadavky atd.
Podrobnosti ZDE.
On-line přihláška ZDE.
 
Organizační garant:
Bc. Zuzana Svobodová
tel.: 541 159 448
 
Vzdělávací akce Národního stavebního centra jsou celoročním doprovodným programem Stavebních veletrhů Brno.
 
wd podle podkladů organizátora