Konference, semináře

Semináře NSC v březnu 2013

Národní stavební centrum (NSC) zve na odborné semináře, které pořádá v měsíci březnu. Místem konání je Bauerova 10, 603 00 Brno, areál BVV mezi branami 9 a 10, přednáškový sál – 1. patro nebo Střední škola polytechnická Brno, Jílová 36g, 639 00 Brno, Přednášková aula. Začátek je vždy v 9 h.
Novela stavebního zákona 350/2012 Sb. – 13. 3. 2013
Přednášejí: JUDr. Petra Adámková, Ph.D.; JUDr. Eva Řehořková
Cílem semináře je účastníky informovat o základních bodech novely stavebního zákona 350/2012 Sb. a také jaké přináší zjednodušení. Dále se seminář zaměří na vysvětlení nových pojmů, změny v úseku územního rozhodování (spojení územního souhlasu podle (§ 96a) se souhlasem s provedením ohlášeného stavebního záměru, veřejnoprávní smlouva, kdy se nevyžaduje územní rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas, náležitosti žádosti o vydání územního rozhodnutí, oznámení o zahájení územního řízení, postup při sloučení územního a stavebního řízení, atd.) V neposlední řadě se seminář bude věnovat realizaci staveb a zařízení (stavební povolení, realizace stavby na základě certifikátu autorizovaného inspektora, možnost změny stavby před jejím dokončením, odstranění stavby) atd. Seminář se zaměří i na nové prováděcí předpisy ke stavebnímu zákonu.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.
 
Obchodní a komunikační dovednosti – 14. 3. 2013
Přednáší: Ing. Zdeněk Šindelka
Seminář je zaměřen na aktivní trénink obchodního jednání. Účastníci semináře zde rozvíjí vlastní iniciativu a tvořivost, zvyšují svoji jistotu sebedůvěrou a učí se cílevědomé komunikaci. Dále zde budou řešeny základní principy mezilidské komunikace, zásady, jak poznávat spolupracovníky a jak profilovat jejich individuální chování při jednání s nimi. Další část semináře se věnuje asertivitě jako optimálnímu způsobu komunikace. Účastníci se naučí lepšímu dorozumění s druhými, lépe se orientovat v obtížných situacích a volit v nich optimální strategie rozhodování a jednání. Seminář je protkán množstvím skupinových diskusí, her a testů osobnosti s vyhodnocením.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.
 
Odnímání půdy ze zemědělského půdního fondu včetně odvodů – 18. 3. 2013
Přednášejí: Doc. JUDr. Ivana Průchová CSc.; Mgr. Jakub Hanák
Seminář je zaměřen na problematiku odnímání půdy ze zemědělského půdního fondu jak z pohledu administrativních nástrojů (rozhodování o odnětí půdy v rámci povolovacích řízení vč. souvislostí s územním plánováním, územním řízením, EIA, udělování souhlasu s odnětím atd.), tak z pohledu ekonomických nástrojů (odvody za odnětí půdy ze ZPF – účel, konstrukce, osvobození, provedené zákonem č. 402/2010 Sb. a vyhláškou MŽP č. 48/2011 Sb., demonstrace výpočtu odvodu za odnětí půdy ze ZPF na modelových příkladech).
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.
 
Inteligentní budovy a facility management – 19. 3. 2013
Přednáší: Ing. Bohumír Garlík, CSc.
Seminář se zaměřuje na inteligentní budovy a architekturu – úvod, definice – rozbor, rámcový koncept inteligentních budov, dvojí roli inteligence koncového uživatele, prostředí budov, koncept eko-domu (Eco Ideas House), úspornou stavbu, energetické úspory při výstavbě, materiálové úspory, integraci energií ve stavebnictví, koncept energeticky integrované budovy, systém energetických úspor – návrh konkrétních opatření přímo v rámci budovy a ve vztahu k přístrojům a zařízením, skleněné fasády, návrh budovy s maximálním ohledem na životní prostředí, prostředí budov, lidé a vliv elektromagnetických a elektrických polí, baubiologie, inteligentní elektroinstalace a automatizované systémy řízení budov (ASŘB).
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.
 
Vyjednávací schopnosti a asertivita – 21. 3. 2013
Přednáší: Ing. Zdeněk Šindelka
Seminář je zaměřen na posílení sebejistoty, cílevědomou komunikaci, postupy vyjednávání, správné argumentace, kladení otázek a přesvědčování v praxi. Dále je seminář zaměřen na jednotlivé fáze vyjednávání, celkovou strategii jednání, neverbální komunikaci a umění zvládat obtížné situace. Seminář se také věnuje umění minimalizovat konfliktní situace a řešení konfliktů. Během semináře účastníci pracují v týmech, řeší konkrétní situace a zpracovávají cvičení a osobnostní testy.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.
 
Zelené střechy a domy chráněné zemí – 28. 3. 2013
Přednášejí: Ing. Jitka Dostalová, Helena Frkalová
Seminář se věnuje problematice realizace a navrhování zelených střech. Jedná se o úsporné střechy, střešní zahrady, střešní parky, šikmé střechy, vegetační fasády. Seminář se dále zaměřuje na rozdíly extenzivní a intenzivní vegetace, výběr substrátů, skladby jednotlivých typů střech, drenáže, akumulaci srážkové vody a rovněž na příklady realizací zelených střech. Další část semináře je věnována problematice domů chráněných zemí, základnímu architektonickému řešení, stavebním materiálům a příkladům z praxe.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.
 
Kontaktní osoba:
Ing. Zuzana Svobodová
Národní stavební centrum, s. r. o.
Bauerova 10/491, 603 00 Brno
tel.: 541 159 448, 725 076 209
 

wd