Konference, semináře

Semináře NSC v lednu 2011

Národní stavební centrum zve na odborné vzdělávací akce pořádané v Brně v lednu 2011. Využijte možnosti slevy 10 % při přihlášení minimálně 5 zaměstnanců z vaší firmy. Semináře se konají na adrese Národní stavební centrum, s. r. o., Bauerova 10/491, 603 00 Brno.
Stavební zakázka – smluvní vztahy a obchodní smluvní právo III. část ObchZ. Rozhodčí řízení
Termín: 11. 1. 2011 (úterý) 9–15 h
Přednášející: Doc. JUDr. Karel Marek, CSc., Masarykova univerzita v Brně, Právnická fakulta
 
Seminář je zaměřen na smluvní vztahy ve výstavbě, zejména na smlouvu o dílo. Dále se zde řeší problematika tzv. dodavatelských systémů, účastníků stavby, dokumentace projektů a rovněž zkoušek, jejichž provedení je zásadním předpokladem k převzetí díla. V další části se seminář věnuje rekodifikaci v soukromém právu a struktuře obchodního zákoníku. V poslední části se seminář zaměří na rozhodčí řízení, rozhodčí smlouvu, rozhodčí nálezy a jejich uznávání.
 
Hospodaření s vodou v budovách, přírodní čištění odpadních vod a novela zákona o vodách
Termín: 13. 1. 2011 (čtvrtek) 9–15 h
Přednášející: Ing. Karel Plotěný, ASIO, spol. s r. o., JUDr. Alena Kliková, Ph.D., Masarykova univerzita v Brně, Právnická fakulta
 
Seminář je zaměřen na možnosti úspor teplé a pitné vody v budovách, výhody a nevýhody využívání dešťové vody, vsakování dešťové vody a využití tzv. šedé vody. Vysvětluje principy čištění odpadních vod a jejich využití v budovách. V další části je seminář zaměřen na novelu zákona o vodách, zákon č. 150/2010 Sb.
 
Zelené střechy – úsporné střechy, střešní zahrady, střešní parky, retenční, šikmé střechy, extenzívní, intenzívní, vegetační fasády
Termín: 18. 1. 2011 (úterý) 9–15 h
Přednášející: Ing. Jitka Dostalová, Optigreen CZ
 
Seminář se věnuje problematice realizace a navrhování zelených střech. Jedná se o úsporné střechy, střešní zahrady, střešní parky, retenční šikmé střechy, extenzivní, intenzivní vegetační fasády.
 
Manažerské a komunikační dovednosti
Termín: 19. 1. 2011 (středa) 9 –15 h
Přednášející: PhDr. Dana Linkeschová, CSc., VUT v Brně
 
Školení je zaměřeno na ověření, prohloubení a osvojení manažerských dovedností spojených s řízením stavby a lidí, tedy teamu, komunikačních dovedností a způsobů řešení konfliktů na pracovišti a ve vztahu k dodavatelům. Dále je poukázáno na schopnost vedoucího pracovníka rozhodovat, řídit změny v týmu, vést a vyhodnotit pracovní pohovor.
 
Zadávání veřejných zakázek – novela zákona, zákon č. 179/2010 Sb.
Termín: 20. 1. 2011 (čtvrtek) 9–15 h
Přednášející: JUDr. Robert Krč, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
 
Účelem semináře je seznámit zadavatele veřejných zakázek se změnami v zadávání veřejných zakázek, které byly schváleny Parlamentem ČR s účinností od 15. září 2010, jejichž cílem je zprůhlednění a zjednodušení zadávacího procesu a zvýšení jeho efektivnosti. Zejména se bude týkat oblastí:
– zjednodušené podlimitní řízení,
– lhůty,
– kvalifikace,
– hodnocení nabídek,
– rámcové smlouvy,
– opční právo,
– přezkumné řízení.
 
Životní cyklus stavby. Ekonomika provozu. Oceňování nemovitostí. Vady, poruchy, rekonstrukce a kvalita staveb.
Termín: 25. 1. 2011 (úterý) 9–15 h
Přednášející: Ing. Eva Kadlecová, Qualiform
 
Cílem tohoto semináře je seznámení posluchačů s životním cyklem stavby jako obdobím existence stavby, a to především z ekonomického hlediska (předinvestiční, investiční, provozní, likvidační fáze). Životnost staveb – metody zjišťování životnosti staveb a jejich dalšího trvání. Oceňování různých typů nemovitostí a současného stavu nemovitosti. Zjištění výše majetkové újmy způsobené poškozením nemovitostí – vliv opotřebení, poruch a vad na cenu nemovitosti. Oceňování rekonstrukcí a dalších úprav nemovitostí. Oceňování nemovitostí ve vybraných případech.
 
tisková zpráva