Konference, semináře

Semináře NSC v únoru 2012

Národní stavební centrum, s. r. o., (NSC) zve na odborné semináře v měsíci únoru. Všechny se uskuteční v Brně v areálu brněnského výstaviště na adrese Bauerova 10 (mezi branami 9A a 9B). Semináře jsou zařazeny do programu celoživotního vzdělávání ČKAIT a ČKA.
Základy rozpočtování a ceny ve stavebnictví – 2. 2. 2012
Přednášejí:
Doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D.; VUT v Brně, Fakulta stavební,
Ing. Petr Aigel, VUT v Brně, Fakulta stavební
Anotace: Seminář je zaměřen na hlavní zásady a pravidla rozpočtování, výkaz výměr, základní pojmy (HSV, PSV, montáže), skladba rozpočtu, volba položek, měrné jednotky, ceny, obsah cen, hmotnost – demontážní hmotnost, přesun hmot, pořizovací náklady, vedlejší rozpočtové náklady, zednické výpomoci, základy kalkulace, kalkulační vzorec, přímé a nepřímé náklady.
Podrobnosti zde.
On-line přihláška ZDE.
 
Vzduchotěsnost obvodových plášťů budov. Zkouška blower door test – 9. 2. 2012
Přednášejí:
Ing. Jiří Novák, Ph.D.; ČVUT
Mgr. Stanislav Paleček, RADION
Anotace: Seminář seznamuje se základními stavebně fyzikálními problémy spojenými s výskytem netěsností v obvodovém plášti, připomíná souvislosti mezi vzduchotěsností obvodového pláště, větráním budovy a její energetickou náročností. Představuje možnosti kontroly vzduchotěsnosti a výsledky dosavadních měření na budovách v ČR. Dále nabízí řadu koncepčních doporučení, principy konstrukčního řešení a přehled výrobků určených k zajištění vzduchotěsnosti obvodového pláště
Podrobnosti zde.
On-line přihláška ZDE.
 
Hospodaření s děšťovými vodami – 16. 2. 2012.
Přednášejí:
Ing. Dana Lídlová, Ing. Jiří Vítek, Ing. Jakub Vrána, Ph.D.; Ing. Lukáš Mudroch, Ing. Denisa Vicencová
Anotace: Podle novely zákona o Vodách nesmí stavební úřad vydat stavební povolení, pokud není vyřešeno nakládání se srážkovými vodami. V našich právních předpisech je upřednostňováno decentralizované řešení a během letošního roku vznikají nové normy sloužící projektantům a stavebníkům jako vodítko pro naplnění požadavků legislativy. Cílem semináře je pomoci účastníkům zorientovat se v platných předpisech a představit novou normu upravující zásady projektování a výstavby vsakovacích zařízení. Dále bude na semináři představen praktický kalkulátor pro dimenzování vsakovacích zařízení a budete mít příležitost diskutovat nad již realizovanými projekty.
Podrobnosti zde.
On-line přihláška ZDE.
 
Změna zákona o DPH ve vztahu ke stavebnictví – 22. 2. 2012
Přednáší:
Ing. Jana Rusmanová, Finanční ředitelství MF ČR v Brně
Anotace: Seminář se zaměřuje na změny zákona o DPH, jejich dopad na oblast stavebnictví, seznamuje posluchače zejména s pravidly týkajícími se uplatňování snížené sazby daně, případně osvobození od daně. Dále se zaměřuje na vymezení základních pojmů, režim DPH u stavebních a montážních prací, oprav dokončených staveb, výstavby a převodu staveb pro sociální bydlení atd.
Podrobnosti zde.
On-line přihláška ZDE.
 
Koordinátor BOZP na staveništi – 28. 2. 2012
Přednáší:
Bc. Vladimír Mílek, SPOLEČNÁ VIZE: Bezpečnost práce na staveništi, o. s.
Anotace: Seminář dává posluchačům ucelený přehled problematiky činnosti koordinátora BOZP na staveništi. Zaměřuje se na základní právní předpisy, prevence rizik, bezpečnost na staveništi, základy tvorby plánu BOZP, práce ve výškách, požární ochrana, mimořádné události na staveništi, dočasné stavební konstrukce, bezpečná údržba staveb apod.
Podrobnosti zde.
On-line přihláška ZDE.
 
Renovace balkonů, lodžií a teras – 29. 2. 2012
Přednášejí:
Ing. Josef Lutera, Martin Svítek, ARDEX Baustoff, s. r. o.; Dr. Eduard Justa, Cech obkladačů ČR
Anotace: Seminář je zaměřen na technické a konstrukční požadavky kladené na samotnou realizaci balkonů, lodžií a teras, ale také analýzu a řešení již vzniklých poruch. Dále je věnována pozornost praktickým ukázkám obnovy těchto částí budov za použití nejmodernějších postupů a materiálů.
Podrobnosti zde.
On-line přihláška ZDE.
 
Organizační garant:
Bc. Zuzana Svobodová
tel.: 541 159 448
 
wd podle podkladů organizátora