Konference, semináře

Semináře NSC v únoru 2013

Národní stavební centrum (NSC) zve na odborné semináře, které pořádá v měsíci únoru. Místem konání je Bauerova 10, 603 00 Brno, areál BVV mezi branami 9 a 10, přednáškový sál – 1. patro nebo Střední škola polytechnická Brno, Jílová 36g, 639 00 Brno, Přednášková aula. Začátek je vždy v 9 h.
Architektonické a konstrukční zásady pro stavbu domů s velmi nízkou spotřebou energie na vytápění – 12. 2. 2013
Přenáší: Ing. arch. Josef Smola
Seminář se zaměřuje na základní architektonické a konstrukční zásady pro stavbu domů s velmi nízkou spotřebou energie na vytápění, tedy domů nízkoenergetických, pasivních nebo nulových. V úvodu semináře se uvádí základní charakteristika, urbanistické principy, situování stavby na pozemku, orientace ke světovým stranám, optimalizace tvaru, tepelné zónování dispozice a další architektonické zásady. V dalších blocích semináře se přednášející zaměří na konstrukční zásady návrhu těchto domů, návrh obvodového pláště a použití materiálů, výplně otvorů a také na vnitřní technická zařízení budov. Témata budou doplněna o příklady z praxe.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.

Denní osvětlení a oslunění budov – 19. 2. 2013
Přenášejí: Doc. Ing. Jiří Plch, CSc.; Ing. Marek Polášek, Ph.D.
Seminář se věnuje problematice slunečního záření, působení světla na člověka, tedy fyziologické, biologické a psychologické účinky světla. Dále je zaměřen na požadavky na denní osvětlení budov, měření osvětlenosti, navrhování systémů denního osvětlení, jeho hodnocení a posuzování. Další část semináře pojednává o výplních otvorů (okna a dveře), obecných legislativních požadavcích na výrobky, tepelnětechnických a akustických vlastnostech a zaměří se na vliv konstrukce výplní otvorů na použitém materiálu. Poslední část je věnována stínicí technice výplní otvorů.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.

Time management – 20. 2. 2013
Přenáší: Ing. Zdeněk Šindelka
Seminář je zaměřen optimalizaci hospodaření s časem v profesionálních i osobních aktivitách, zvládání pracovní a jiné zátěže. Účastníci semináře se naučí rozpoznávat hlavní zdroje stresu ve svém pracovním prostředí, včas vyhodnocovat rizikové situace a snižovat hladinu stresu pro sebe i své spolupracovníky. Také zvládnou dát podněty pro nový přístup k dosavadním stresorům a změně neproduktivních způsobů reagování. Účastníci získají znalosti týkající se základních stresových faktorů v jejich životě a práci, ujasní si vlastní životní hodnoty a cestu ke změně některých návyků, které způsobují stres.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.

Energetická náročnost budov dle nových předpisů – 21. 2. 2013
Přenáší: Ing. Jiří Šála, CSc.
Seminář je zaměřen na zajištění energetické náročnosti budov dle nových předpisů. Cílem semináře je seznámit posluchače s novinkami v předpisech o energetické náročnosti budov, zejména se zákonem č. 318/2012 Sb. (novela zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií), a novou vyhláškou o energetické náročnosti budov a dalších prováděcích vyhláškách, ČSN 73 05420-2 a další ČSN a TNI v platném znění, včetně časového postupu zavedení a účinnost uvedených předpisů. Důsledky při navrhování a provádění nových budov s velmi nízkou energetickou náročností na nákladově optimální úrovni a s téměř nulovou spotřebou energie. Aplikace při změnách dokončených budov. Problematika dokládání ENB při prodejích a pronájmech a při veřejném prezentování ENB u budov orgánů veřejné moci. Výjimky u uváděných povinností.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.
 
Konference TECH 21 Brno – 28. 2. 2013
Přenáší: Ing. Jiří Sobola
První ročník konference věnované v plenární části problematice spojené se změnou plynoucí s blížícím se ukončením platnosti NV č. 190/2002 Sb., jenž je nahrazeno Nařízením Evropského parlamentu a rady (EU) č. 305/2011 CPR a změny s tím související. V odborných sekcích vám chceme nabídnout fundovaný, pokud možno neutrální pohled na témata spojená s novinkami ve stavebním průmyslu v podání odborníků z jednotlivých oblastí. Koncepce konference je založena na více tematických odborných přednáškách, doplněných krátkými příspěvky jednotlivých zástupců firem k danému tématu. Konference pořádaná pod záštitou EUROLAB.aisbl.
Bližší informace a elektronická přihláška ZDE.

Kontaktní osoba:
Ing. Zuzana Svobodová
Národní stavební centrum, s. r. o.
Bauerova 10/491, 603 00 Brno
tel.: 541 159 448, 725 076 209
e-mail: svobodova@stavebnicentrum.cz
 

wd