Konference, semináře

Série konferencí: HELUZ – řešení nejen pro nulové domy

Laická i odborná veřejnost bude mít v průběhu října možnost dozvědět se praktické poznatky ze stavby pasivního domu z cihel bez dodatečného zateplení. Důležité aspekty úsporného stavění představí na celkem šesti konferencích HELUZ – řešení nejen pro nulové domy přední odborníci. 
 
Série konferencí, které se v průběhu října uskuteční v Praze, Brně, Plzni, Ostravě, Českých Budějovicích a Hradci Králové nabídne možnost získat zkušenosti s výstavbou domů s velmi nízkou potřebou energie přímo od odborníků, kteří se podíleli na stavbě prvního cihlového pasivního domu z jednovrstvého zdiva v ČR. Tento dům je k vidění na českobudějovickém výstavišti. V průběhu srpna prošel testy vzduchotěsnosti, které jednoznačně potvrdily, že tento rodinný dům vyhovuje náročným požadavkům na pasivní domy. Na semináři bude prezentováno konkrétní řešení detailů, průběh a výsledky měření i ekonomické souvislosti. S průběhem i výsledky měření vzduchotěsnosti seznámí účastníky Ing. Jiří Novák, Ph.D., z ČVUT v Praze, který je na problematiku vzduchotěsnosti jedním z předních odborníků v ČR a měření v prvním pasivním cihlovém domě sám prováděl.
Konference jsou zařazeny do programu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT i ČKA a uskuteční se v následujících termínech:
● 1. 10. 2013 Clarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14, České Budějovice,
● 8. 10. 2013 Hotel STEP, Malletova 1141, Praha 9,
● 9. 10. 2013 Kongresové centrum Aldis, Eliščino nábř. 375, Hradec Králové,
● 15. 10. 2013 Kongresové centrum BVV, Výstaviště 1, Brno,
● 17. 10. 2013 Clarion Congress Hotel, Zkrácená 2703, Ostrava,
● 22. 10. 2013 Hotel Primavera, Nepomucká 128, Plzeň.
 
Konference jsou otevřeny všem zájemcům o stavění energeticky úsporných domů z cihel, a to nejen z řad odborné, ale i laické veřejnosti. Přihlášky a bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách společnosti HELUZ.
tisková zpráva