Konference, semináře, Soutěže

Soutěž veřejných sbírek na památky Máme vybráno startuje

Rekordní počet, téměř tři sta účastníků, bude mít letošní ročník soutěže Máme vybráno. Prezentovat se v ní bude 289 projektů na obnovu českého kulturního dědictví. Hlasování začalo už v pátek 15. května. Hlasovat můžete na stránkách www.mamevybrano.cz.

Celkem 289 sbírek, to je také 289 příběhů, nepřeberné množství lidí a miliony korun na obnovu. Každá sbírka si zaslouží pozornost, protože jejím hnacím motorem jsou dobré skutky – snaha opravit kapličku, vrátit kostelům varhany nebo třeba zrekonstruovat a otevřít historické kino. Každá sbírka také pozornost dostane, a to díky soutěži Máme vybráno.

Hlasování je rozloženo do dvou kol: první začalo 15. května a potrvá do 5. června. Z každého kraje postoupí jeden projekt do finálového klání v období od 10. do 25. června. Vítězové získají vedle finančního příspěvku také mediální podporu a účast zdarma na školení Mediální akademie PROPAMÁTKY.

Soutěž Máme vybráno zveřejní finančně nejúspěšnější sbírku, kde rozhoduje oficiální výtěžek sbírek ukončených v roce 2019. Cenu uděluje i redakce portálu a časopisu PROPAMÁTKY – vybírá projekty, které nápaditým či neotřelým způsobem prezentují potřebu hledání financí pro památky.

Soutěž je součástí projektu zaměřeného na financování památek stejně jako stejnojmenná konference, která má letos on-line formu – je sérií videorozhovorů a startuje v pondělí 25. května. Podrobný program je zde

mi s využitím podkladů pořadatele