Konference, semináře

Summit architektury a rozvoje

Sdružení pro architekturu a rozvoj (SAR) pořádá ve čtvrtek 28. března 2019 od 9 h v Obecním domě v Praze Summit architektury a rozvoje. V rámci summitu budou prezentovány zcela nové průzkumy veřejného mínění a zejména pak aktuální srovnávací analýza, která jasně pojmenuje místa, kde vznikají největší průtahy v povolování nových staveb. Summit navazuje na loňskou konferenci, na které sdružení předložilo odborné veřejnosti 10 vizí a konkrétní kroky pro stavební rozvoj Prahy a ČR.

Na jejich vypracování se podíleli přední odborníci z oboru architektury, stavebnictví a developmentu a předložili je politikům. Nestačí ale jen navrhnout řešení, nutné je i nadále vyvíjet tlak na jejich uskutečňování. Proto se členové sdružení a další odborníci chtějí s představiteli veřejné správy v pravidelném půlročním cyklu (vždy v březnu a v září) setkávat při Summitech architektury a rozvoje a hodnotit pokrok, kterého se od poslední akce ve věci zkvalitňování právního rámce a podnikatelského prostředí v oblasti stavebního rozvoje podařilo dosáhnout.

Akce je určena pro zhruba 200 zvaných vedoucích představitelů z řad odborné veřejnosti – politiků (poslanců, senátorů, radních a zastupitelů hlavního města Prahy a jednotlivých pražských městských částí), vedoucích úřadů, zástupců profesních sdružení, architektů, stavebních firem, investorů, ekonomů, právníků, konzultantů a dalších předních odborníků z oboru. Vzhledem k účasti zahraničních hostů bude zajištěno simultánní tlumočení. Moderátorem konference bude Jakub Železný.

Ze summitu poběží živě on-line přenos, který najdete  přes web SAR zde. Program summitu a další informace např. o přednášejících najdete zde.

wd s použitím podkladů organizátora