Konference, semináře

Úspěšný druhý ročník konference BIM-Fórum 2014

Dne 16. ledna 2014 proběhl v prostorách Fakulty architektury ČVUT druhý ročník uživatelské konference BIM-Fórum – Revit v praxi organizovaný občanským sdružením BIM-Fórum. Cílem této konference je výměna praktických zkušeností s nasazením CAD/BIM aplikace Autodesk Revit v českých a slovenských projekčních firmách a ateliérech.
Zájem o konferenci překročil kapacity přednáškových sálů pro max. 110 účastníků a další zájemci museli být odmítnuti. Podle odpovědí v anketě se celých 100 % respondentů chce účastnit dalšího ročníku a hodnotí akci jako přínosnou pro svou profesi.
K nejlépe hodnoceným přednáškám patřily například Využití BIM při projektování metra (R. Vyhnálek, J. Novotný), Projektování bazénové technologie v programu Revit MEP (F. Orsava, J. Machů), BIM a 3D laserové skenování (D. Pivec, D. Šantora). V doprovodných workshopech se diskutovalo například o zavádění BIM standardů, o zásadách tvorby rodin, tvorbě adaptivních komponent. Dále nechyběly nejzajímavější tipy pro práci v Revitu. Nejdříve příchozí účastníci obdrželi první tištěnou verzi vznikajících českých CZ BIM Standardů pro Revit (http://forum.bim-forum.cz).
Konference byla zařazena ČKA do systému celoživotního vzdělávání. Informace k videozáznamům přednášek, fotogalerii a další materiály z konference jsou k dispozici pro účastníky na webu BIM-Fóra www.bim-forum.cz/konference2014.
Atraktivitu konference zvýšily i doprovodné prezentace partnerů představující například technologie 3D tisku a novou, cenově dostupnou tiskárnu MakerBot, velkoformátový plotr HP Designjet T2500 ePrinter nebo laserový 3D skener Leica. Vylosovaní návštěvníci si odnesli dárky od partnerů konference, první cenou byl poukaz na 3D výtisk vlastního modelu.
Použití BIM technologií pro veřejné zakázky je doporučováno i podle nově schválené směrnice EU.
Další informace o konferenci najdete na webu www.bim-forum.cz.

tisková zpráva