Konference, semináře

Webinář Akademie zateplování: Vše o zateplení panelového domu

K zateplení panelového domu se není snadné odhodlat. Rozhodování výrazně ulehčí dostatek informací. Prvním krokem může být právě webinář Akademie zateplování. Nikam nemusíte chodit. Postačí, když se on-line připojíte k našemu webináři, a získáte přehled o všem, co se zateplováním souvisí. Kromě toho se také dozvíte, jak omezit hluk od sousedů.

Některé události se opakují jen jednou či dvakrát za život a chybovat se nevyplácí. Do této kategorie spadá i zateplení panelového domu, které nese svá specifika. Zhodnocení stavu domu, volba vhodného řešení, materiálu, stavební firmy, vše leží na bedrech obyvatel domu, kteří se rozhodli investovat do svého bydlení.

Před definitivním rozhodnutím je dobré být v obraze. Pokud patříte k těm, kteří nechtějí odevzdat osud svého domu do rukou projektanta, pak v úterý 18. září 2018 nezapomeňte sledovat on-line webinář: Vše, co potřebujete vědět o zateplení panelového domu. Bezplatná registrace a další informace jsou k dispozici na stránkách Akademie zateplování.

Ozývají se i hlasy proti zateplování, většina argumentů však souvisí s negativními zkušenostmi s řešeními, která nejsou pro panelové domy vhodná. Jejich hlavní nevýhodou bývá totální uzavření domu. Takové zateplení sice zabrání únikům tepla, ale zapomíná na to, že dům musí „dýchat“, aby se uvnitř nezačaly srážet vodní páry a držet nechtěná vlhkost.

Panelový dům před zateplenímRealizace provětrávané fasády od Knauf InsualtionStav po rekonstrukci

Vhodné řešení pro panelový dům představuje například zateplení pomocí provětrané fasády. Ta nejenže sníží výdaje za vytápění, ale i omezí hluk přicházející z ulice, který trápí nejednoho obyvatele bytu. Co dále na bezplatném webináři zjistíte:
– jaké materiály se používají k zateplení panelového domu a jaké jsou jejich vlastnosti,
– jak zateplit dům za adekvátní peníze,
– jak zvýšit bezpečnost domu proti požáru,
– jak zlepšit akustický komfort,
– jaké jsou možnosti nového vzhledu fasády: barva, obklady.

Webinář lze také zhlédnout ze záznamu v archivu akcí Akademie zateplování nebo na YouTube kanálu knaufinsulationCZ zde.

podle podkladů společnosti Knauf Insulation