Informace výrobců, Konference, semináře

Webinář: Provětrávané fasády s fóliemi Delta

Provětrávané fasády se těší čím dál větší oblibě a to jak v občanské výstavbě rodinných domků a domů, tak u veřejných budov kancelářských, bytových či budov občanské vybavenosti. Vždy jde o využití nabízené možnosti nevšedního nebo neobvyklého ztvárnění fasádních ploch. Společným jmenovatelem u většiny takových fasádních ploch, je nosný rastr pro upevnění samotného fasádního obkladu. Zpravidla rozlišujeme dva typy provětrávaných fasád: s otevřenou spárou a s uzavřenou spárou.

V praxi to znamená, že mezi fasádními prvky jsou zachovány mezery s určitým procentuálním podílem otevřené plochy zpravidla od 10 do 50% celkové plochy fasády. Ve druhém případě spáry mezi obkladovými prvky fasádního obkladu přiznány nejsou a fasáda je pohledově 100% celistvá. Pokud se pro zateplení fasádní plochy používá vzduchopropustný tepelný izolant měl by být v obou zmíněných případech chráněn proti povětrnostním vlivům vhodně navrženou a provedenou pojistně hydroizolační vrstvou. K tomuto se nejčastěji využívají difuzně otevřené fóliové systémy.

Ve webináři se proto dozvíme:
▪ Čím se při výběru fasádního fóliového systému řídit
▪ Jak podle typu fasádního obkladu vybrat technicky správnou fólii
▪ Na jaké vlastnosti fólie se zaměřit a proč. Jakým zátěžovým faktorům musí fólie odolávat během stavební fáze i po dokončení stavby
▪ Jakými způsoby je třeba fólii instalovat a zpracovat v místech nejrůznějších detailů
▪ V jakých barevných provedení se fasádní fólie vyrábí a proč

Letem světem fasád s otevřenou i uzavřenou spárou vás v praktických návaznostech na výrobky DELTA i tentokrát provedou technici společnosti DÖRKEN, Milan Skokan a Karel Bulín.

podle podkladů společnosti Dörken