Konference, semináře

Webinář Šetrná řešení v praxi: Dřevostavby

Česká rada pro šetrné budovy (CZGBC) připravila v rámci spolupráce s Českou komorou architektů sérii online debat s názvem „Šetrná řešení v praxi“, jejíž cílem je seznámit architekty s nejnovějšími šetrnými řešeními a jejich praktickým použitím. Dvacátá třetí ze série debat – Šetrná řešení v praxi: Dřevostavby se uskuteční 4. listopadu od 16 hodin online prostřednictvím aplikace Zoom. Debata se zaměří na specifika konstrukcí a zkušenosti s projektováním dřevostaveb.

Kdy: 4.11. 2020, 16:00 – 17:00
Kde: Online přes ZOOM

V rámci online debaty se můžete těšit na témata:
▪ Výhody a nevýhody dřevostaveb
▪ Příklady dobré praxe: Dům vody a tónů – Moderní dřevostavba v energeticky pasivním standardu, ocenění Úsporný dům roku 2019, finalista Dřevěná stavba roku 2020, finalista Adapterra 2020, Domov v Podhrádí – Objekt pro komunitní bydlení (nejen) pro seniory, ocenění Český energetický a ekologický projekt 2015, finalista Dřevěná stavba roku 2017
▪ Dřevostavby v pasivním standardu
▪ Typy konstrukcí a zkušenosti autorů

Mluvčí:
▪ Ing. Petr Dusil, koordinátor konceptu DOMY ATREA, ATREA s.r.o.
▪ Ing. Michal Bureš, Ph.D., Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT (UCEEB)

Přístup na akci je zdarma, registrace nutná pro získání vstupu do online rozhraní. Všechny webináře ze série jsou pro členy ČKA honorovány 5 body v rámci celoživotního vzdělávání.

Registrace ZDE

Cílem celého cyklu je seznámit architekty s nejnovějšími šetrnými řešeními a jejich praktickým použitím a poskytnout komplexní pohled na aspekty šetrných budov. Dvacátá čtvrtá ze série debat se zaměří na specifika konstrukcí dřevostaveb a zkušenosti s jejich projektováním. Debaty jsou rozdělené podle jednotlivých aspektů a série potrvá až do poloviny prosince. Kompletní harmonogram doplněné série naleznete ZDE.

podle podkladů CZGBC