Konference, semináře

Závěrečná pozvánka na konferenci Drevo – surovina 21. storočia

ADAPT Bratislava pod odbornou záštitou Fakulty umení TU Košice, ARCHA-matériO Bratislava, Drevárske fakulty TU Zvolen, Stavební fakulty STU Bratislava, Fakulty architektúry STU Bratislava a Slovenského drevárského výskumného ústavu Bratislava pořádá 8. ročník konference Drevo – surovina 21. storočia v architektúre, stavebníctve a interiéri. Koná se na Smolenickém zámku ve dnech 29.–30. října 2012.
Letošní, už osmá konference se oproti minulým obohacuje vedle využití dřeva v architektuře a stavebnictví také o využití v interiéru. Tato oblast je sice dlouhodobě aktuální a frekventovaná, ale tu zde dotkneme i problematiky civilizačních chorob jako dnes už alarmujícího problému současnosti. I zde může dřevo jako surovina s mimořádně širokým použitím sehrát svoji tradičně pozitivní roli.
Je chronicky známo, že se ke dřevu chováme méně zodpovědně než naši předkové, a jak by si zasloužilo. Po nástupu dalších materiálů, jejichž vlastnosti umíme skvěle aplikovat v architektuře, stavebnictví i v interiéru, jsme posunuli dřevo do polohy, kde ho často více zneužíváme, než využíváme – jako bychom si ani neuvědomovali jeho ideální a podivuhodné vlastnosti. Cílem konference je tento stav měnit. Pomoci obhájit výjimečnou roli dřeva jako suroviny s optimálním vlivem na ekonomiku. Odborný program je sestaven z akademických přednášek a současně i z praktických zkušeností prezentujících se firem.
Uzávěrka přihlášek je 25. října 2012.
 
Sekretariát:
ADAPT – Ing. Věra Gersová
Wolkrova 4, 851 01 Bratislava
tel.: +421 2 3810 3616
mobil: +421 905 513 582
 
Program konference a další informace najdete ZDE.
wd