Aktuality, Průmysl a obchod, Veletrhy a výstavy

Novinky firmy Hörmann na veletrhu IBF 2012

Společnost Hörmann, přední dodavatel garážových a průmyslových vrat, pohonů, dveří a zárubní, se ve dnech 24.–28. 4. 2012 zúčastnila mezinárodního stavebního veletrhu IBF v Brně. Firma zde prezentovala na ploše větší než 200 m² průřez svým sortimentem a neopomenula ani novinky pro rok 2012.
„Veletrh IBF splnil očekávání. Zaznamenali jsme velký zájem o naše produkty, a to z řad odborné i laické veřejnosti. I přes tento zájem však společnost Hörmann zamýšlí omezit svoji účast na dvouletý cyklus, podobně jako je tomu u veletrhu BAU v Mnichově. Tento krok zvažujeme především z důvodu finanční náročnosti těchto akcí,“ uvádí Ing. Vít Kareš, jednatel společnosti.
 
Stánek společnosti Hörmann na IBF 2012Stánek společnosti Hörmann na IBF 2012
 
Boční sekční vrata HSTStropní pohon SupraMatic 3
Na veletrhu měl premiéru nový stropní pohon SupraMatic 3 z ušlechtilé oceli, který je vhodný jak pro sekční garážová vrata, tak i pro výklopná. Předností pohonu je jeho minimální spotřeba v pohotovostním režimu, která činí méně jak 1W. SupraMatic 3 je přizpůsoben novému vratovému systému BiSecur, kdy díky LED kontrolce na ovladači rychle zjistíte, zda jsou vrata zavřená či otevřená.
Od 1. 7. 2012 budou k dostání také dlouho očekávaná vrata HST, jež místo ke stropu zajíždějí elegantně do boku. Spolu s nimi společnost na trh uvede i nové designové ovladače k vratovým pohonům, jež svým provedením a ergonomickým tvarem jistě osloví řadu zájemců.
 
Rychloběžná spirálová vrata HS 7030 PUNovinky z průmyslové sféry
Jde například o spirálová vrata HS 7030 PU, která se vyznačují maximálními rozměry 6,5×6 m. Vratové křídlo tvoří 42 mm silné sendvičové lamely z ocelového plechu a polyuretanu, jež zaručují perfektní tepelnětechnické vlastnosti a vysokou odolnost proti větru (třída 4). Spirálová vrata HS 7030 PU jsou určena do průmyslových objektů s vysokým počtem otevření vrat za den. K vidění byla i nová rolovací vrata SB, jež lze díky tahovým pružinám umístěným ve vodicích kolejnicích ovládat lehce ručně nebo i s pomocí pohonu.
 
Více informací lze získat na stránkách www.hormann.cz.
tisková zpráva