Personálie

ABB Česká republika má novou generální ředitelku

ABB, s. r. o., dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, má s účinností od 1. března 2016 v ČR novou generální ředitelku. Na tuto pozici byla jmenována Tanja Vainio. Ve své funkci se soustředí na podporu dalšího růstu ABB v ČR a zároveň na podporu transformace realizované v rámci strategie ABB Group Next Level.

Tanja VainioTanja Vainio pracuje ve společnosti ABB od roku 1998. Během svého působení zastávala celou řadu vedoucích pozic v oblasti obchodu, služeb a výroby, ale též rozvoje obchodních příležitostí a řízení dodavatelských řetězců (SCM). Bohaté zkušenosti získala především ve Finsku, USA a Švýcarsku, kde zastávala nejrůznější manažerské funkce. Do České republiky přichází z Maďarska. Ve funkci generálního ředitele pro Českou republiku střídá Hannu Kasiho, který přijal seniorní funkci v rámci globálního managementu pro oblasti sdílených služeb ABB Group.

Tanja Vainio pochází z Finska. Vystudovala obor strojního inženýrství na Tampere University of Technology, po jehož absolvování si následně rozšířila vzdělání studiem na americkém Massachusetts Institute of Technology (MIT), kde získala tituly MBA a MSc. v oboru inženýring se specializací na řízení dodavatelských řetězců.

Je vdaná a s manželem vychovávají tři dcery. Ve svém volném čase nejraději sportuje – absolvovala úspěšné starty na řadě triatlonových závodů, maratonů a půlmaratonů.

tisková zpráva